Rămâi conectat

Ştirea zilei

Învățământ profesional în sistem dual pentru formarea de electricieni, susținut de SDEE Transilvania Sud

Unirea Ziarul

Publicat

în

Învățământ profesional în sistem dual pentru formarea de electricieni, susținut de SDEE Transilvania Sud

Începutul anului școlar 2019-2020 aduce primele clase de învățământ profesional în sistem dual susținute de operatorul de distribuție a energie electrice SDEE Transilvania Sud, parte a Grupului Electrica. Astfel, în cadrul parteneriatelor încheiate cu Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brașov și Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” din Alba Iulia, vor fi înființate clase cu specializarea „Electrician exploatare joasă tensiune”.

Pentru procesul de admitere, specialiștii din cadrul companiei au pregătit o testare psihologică, o testare scrisă și un interviu. Rolul acestora este de a indica intuiția tehnică, pregătirea teoretică, motivarea și aspirațiile pe care le au elevii care s-au înscris la selecție.

Pentru admiterea tinerilor candidați, s-au luat în considerare media claselor V-VIII (20%) și  nota de la evaluarea națională (80%).

Cele două parteneriate au ca obiectiv general evoluția elevilor în cadrul procesului de formare profesională. În scopul îndeplinirii acestui obiectiv, elevii beneficiază de formare teoretică și practică atât de la cele două colegii, cât și de la SDEE Transilvania Sud, în baza unui contract de pregătire practică valabil timp de 3 ani.

Beneficiile oferite de SDEE Transilvania Sud includ: burse lunare (în valoare de 500 de lei, suplimentar față de bursa lunară oferită de statul român, în valoare de 200 de lei) la care, în funcție de rezultatele școlare, se poate adăuga bursa de merit de 200 de lei/lună, asigurarea mesei de prânz pe durata practicii.

Prin participarea la dezvoltarea învățământului dual în această zonă a țării, SDEE Transilvania Sud dorește să contribuie la formarea viitorilor electricieni de exploatare, pentru ca aceștia să răspundă celor mai exigente cerințe de pe piața muncii, iar la finalizarea studiilor să se poată alătura echipei din cadrul companiei.

Serviciul Relații Publice, Comunicare SDEE Transilvania Sud


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Sublocotenentul Ovidiu Szabo, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia și șef de promoție al Academiei din Brașov, DECORAT cu Emblema de Merit „Știința Militară” clasa a II-a și cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sublocotenentul Ovidiu Szabo, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia și șef de promoție al Academiei din Brașov, DECORAT cu Emblema de Merit „Știința Militară” clasa a II-a și cu Emblema de Onoare a Forțelor Aeriene Sublocotenentul Ovidiu Szabo, absolvent al Colegiului Militar din Alba Iulia și șef de promoție al Academiei Forțelor Aeriene din Brașov […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea