Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un tânăr din județul Alba, cel mai bun taragotist dintre elevii din ţară

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ovidiu Nistor, cel mai bun taragotist dintre elevii din ţară • Alte 6 premii și mențiuni la olimpiadă pentru elevii Liceului de Arte „Regina Maria”

Colegiul Național de Muzică „George Enescu” București a găzduit luna trecută etapa națională a Olimpiadei de Muzică: interpretare instrumentală, vocală și studii teoretice pentru liceeni, respectiv interpretare instrumentală pentru elevi din clasele III-VIII, din lotul județului Alba făcând parte 12 elevi ai Liceului de Arte „Regina Maria” Alba Iulia. Elevii albaiulieni au cucerit în total 7 premii și mențiuni oferite de Ministerul Educației Naționale, din care 1 premiu I; 4 premii II și două mențiuni.

Astfel, elevul Ovidiu Daniel Nistor, din clasa a XII-a, a interpretat cântecul doinit „Murguleț cu coamă rară”, o învârtită de la Zlatna, o țarină de la Sohodol și o hațegană de la Teiuș, fiind acompaniat de prof. Victor Geogean.

În urma evoluției pe scena concursului, juriul l-a desemnat câștigător al premiului I la interpretare instrumentală, taragotistul îndrumat de prof. Gheorghe Albu obținând punctaj maxim – 100 p.

Liceul albaiulian a mai cucerit însă alte 4 premii II și două mențiuni: premiul II: Vladimir Gligor Lungan (X, prof. Ovidiu Pârjol) – pian, Laurențiu Mihai Chiorean (XI) și Daria Romoșan (VI, ambii prof. Radu Beșliu) – clarinet, Lucas Diodiu (XI, prof. Ioan Chiciudean) – canto clasic, mențiuni: Ilinca Goța (X, prof. Tatiana Lăncrăjan) – violă, Alexandra Diaconu (VIII, prof. Emma Damian) – flaut.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Tânărul artist din Alba care desenează poveşti pe pielea oamenilor într-un salon din Germania: ”Tatuajele sunt mai mult decât artă, sunt „pânze vii“ care rămân pe noi toată viața”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tânărul artist din Alba care desenează poveşti pe pielea oamenilor într-un salon din Germania: ”Tatuajele sunt mai mult decât artă, sunt „pânze vii“ care rămân pe noi toată viața” Alin Sântea, un tânăr din Tărtăria, comuna Săliștea, a realizat primul tatuaj în urmă cu mai bine de 10 ani, folosindu-se de un aparat improvizat şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea