Rămâi conectat

Ştirea zilei

Vizita Papei Francisc și goana după cazări. În Blaj, apartamentele sunt oferite la închiriere chiar și cu 1.000 de euro!

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Alba Iulia mai sunt camere libere la hoteluri și pensiuni • În Blaj, apartamentele sunt oferite la închiriere chiar și cu 1.000 de euro!

Vizita Papei Francisc la Blaj, în 2 iunie 2019, va însemna și prezența a peste 100.000 de pelerini în municipiul de pe Târnave.

Aceasta este cifra avansată de organizatori, jumătate dintre pelerini urmând să asiste la evenimentul istoric de pe Câmpia Libertății unde se va desfășura slujba de beatificare a celor șapte episcopi greco-catolici martiri în perioada comunistă, restul o vor putea urmări pe ecrame mari în locuri special amenajate în oraș.

O asemenea cifră de participanți va însemna o presiune uriașă pentru tot ceea ce înseamnă unități de cazare din toate orașele aflate în apropierea Blajului. Chiar dacă cea mai mare parte a pelerinilor vor ajunge cu trenul sau cu autocarele și vor pleca în aceeași zi, tot mai rămân foarte mulți participanți care vor dori să se cazeze o noapte sau două. Pentru aceștia, singurele spații de cazare disponibile sunt cele din orașele apropiate de Blaj: Alba Iulia, Aiud, respectiv Mediaș și Sibiu.

La Alba Iulia, două dintre cele trei hoteluri mari (Cetate și Parc) au fost rezervate în ceea mai mare parte de către Mitropolia Greco-Catolică de Blaj pentru invitații din țară și străinătate. De altfel, pe booking.com, cele două hoteluri apar complet rezervate pentru perioada 1 iunie – 3 iunie 2019.

Cel de-al treilea hotel important, Transilvania, nu a avut solicitări speciale pentru vizita Papei Francisc la Blaj. ”Mai avem locuri de cazare, însă majoritatea au fost rezervate înainte de anunțul vizitei Papei, de către agenții de turism cu care avem contract de mai mult timp”, a spus Iulia Guș, marketing-manager al hotelului. Altfel spus, sunt turiști care vin să viziteze Alba Iulia și nu au tangență cu evenimentul de la Blaj. Pe lângă Transilvania, site-urile de profil arată disponibilități la Hotel Medieval și Theodora Golf Club, însă, fiind vorba despre unități clasificate la patru stele, prețurile sunt mai ridicate.

Camere libere mai sunt și la hotelurile de 2 și 3 stele, dar și la pensiunile de pe raza municipiului Alba Iulia. Oferta de cazare a fost mult îmbunătățită în ultimii ani prin apariția unitărilor de timp apart-hotel, dar și a apartamentelor închiriate în regim hotelier. Cu sume cuprinse între 150 lei și 400 de lei pe noapte pot fi închiriate apartamente, mai mult sau mai puțin luxoase.

La Blaj, situația apartamentelor este cu totul alta. Cele care mai sunt libere sunt oferite cu prețuri ce pleacă de la 300 de euro pentru perioada vizitei Papei. Pentru un apartament de lux se solicită chiar 1.100 de euro. O garsonieră aflată lângă Câmpia Libertății este închiriată cu 500 de euro. Anunțul este următorul: ”Închiriez garsonieră în regim hotelier pe perioada Vizitei Papei Francisc la Blaj. Situată la «Punctul Zero» față de Câmpia Libertății unde va avea loc celebrarea liturghiei în care vor fi beatificați episcopii greco-catolici martiri. În locație se pot caza maxim 2 persoane în regim self catering. Imobilul se află la etaj 1, cu vedere panoramică asupra Câmpiei Libertății”.

Papa Francisc își va încheia vizita în România la Blaj, în data de 2 iunie. Acesta va sosi pe Câmpia Libertății în jurul orei 10,30 și va oficia Divina Liturghie și ceremonia de beatificare a șapte episcopi martiri greco-catolici. Va ține apoi o cuvântare (omilia sanctității sale) și, după o masă alături de capii Bisericii Greco-Catolice din România, va participa la o întâlnire cu comunitatea romă din Blaj. Accesul pe Câmpia Libertății din Blaj, locul de desfășurare a Sfintei Liturghii susținute de Suveranul Pontif se va face pe baza unor bilete nominale, distribuite gratuit în parohii și a documentului de identitate al fiecărei persoane.

Pelerinii care nu vor avea acces pe Câmpia Libertății vor putea să urmărească slujba pe ecrane uriașe amplasate în câteva zone ale orașului. Accesul în localitate este organizat pentru ca toți pelerinii să ajungă cât mai aproape de locul de desfășurare. Cei care vor veni cu trenul sau cu autocarul vor avea de parcurs pe jos maximum 25 de minute de la locul sosirii până pe Câmpia Libertății, iar cei care vor veni cu autoturismul personal vor putea parca pe străzile Blajului. Peste 700 de preoți și câteva sute de călugări și călugărițe vor fi prezenți la Blaj, dar și aproape 400 de jurnaliști, ceea ce arată interesul foarte mare pentru eveniment.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cum s-a petrecut incidentul în care o fetiță de trei ani a fost grav rănită: A căzut de la etajul unei locații de cazare, din satul Călugărești O fetiță de doar 3 ani a fost grav rănită joi după-masa, după ce a căzut de etajul unei locații de cazare din satul Călugărești, comuna Avram Iancu. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea