Rămâi conectat

Actualitate

Prognoza meteo până pe 12 mai: Minime de 2 grade în Transilvania, zero grade la munte şi precipitaţii mixte

Ziarul Unirea

Publicat

în

În următoarele zile vremea se răceşte, iar fenomene meteo extreme pun stăpânire pe România. Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vor fi averse cu caracter torenţial, mai ales în sud, apoi în jumătatea nordică, însoţite de intensificări ale vântului şi temperaturi scăzute.

Se anticipează o nouă răcire până pe 6 mai, dar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni se va ajunge treptat la medii ale maximelor termice în jurul a 22 de grade

Minime de 2 grade în Transilvania

Procesul de încălzire va determina, pe datele de 3 şi 4 mai, temperaturi maxime, în medie, de 18 grade. Va urma o nouă răcire în zilele de 5 şi 6 mai, când media maximelor prognozată va fi în jur de 11 grade. Ulterior, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni, maximele termice vor reveni treptat la medii ale maximelor termice apropiate de cele climatologic specifice acestei regiuni, în jurul a 20 de grade.

Temperaturile minime, în prima săptămână vor avea mici variaţii în jurul mediei de 5 grade, apoi vor urma 3 nopţi mai reci, cînd media lor se va situa în jurul a 2 grade, iar după data de 8 mai, tendinţa minimelor termice va fi de creştere treptată, spre medii de 5 grade. Vor fi ploi de scurtă durată, în general pe spaţii mici, cu probabilitate mai ridicată de apariţie după-amiaza şi seara.

Zero grade la munte şi precipitaţii mixte

Vremea se va încălzi până în data de 4 mai, când sunt prognozate temperaturi maxime, în medie, de până la 10 grade. În intervalul 5-7 mai, temperatura aerului va avea valori diurne mai scăzute, cu o medie regională a maximelor în jurul a 4 grade. Ulterior, această medie va creşte uşor şi treptat până la finalul intervalului de prognoză, când va atinge 10 grade. Media temperaturilor minime se va situa, în prima săptămână, între 0 şi 2 grade.

Cele mai reci nopţi se vor consemna în intervalul 6-8 mai, iar după aceea temperaturile nocturne vor fi în creştere, de la o medie în jur de -2 grade spre 1…2 grade în dimineţile de 11 şi 12 mai.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi În noaptea de 26 spre 27 octombrie, în ultima duminică a lunii, se trece la ora de iarnă 2024. Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00. În ultima duminică din luna octombrie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea