Rămâi conectat

Politică Administrație

Prefectura Alba consideră că Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a primit bani ilegal, de la consiliul local

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Prefectura Alba consideră că Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia a primit bani ilegal, de la consiliul local!

Instituția Prefectului a contestat în instanța de contencios administrativ o hotărâre adoptată de Consiliul Local Alba Iulia. Este vorba despre hotărârea nr. 422 din 21 noiembrie 2018 prin care s-a alocat suma de ”până la 9.000 de lei” din bugetul local pe anul 2018, din capitolul ”Cultură”, Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei pentru organizarea ”Întâlnirii anuale a tinerilor” desfășurată sub genericul ”Ambasadorii Unirii”.

Întâlnirea respectivă a avut loc peste numai trei zile de la data adoptării hotărârii, în 24 noiembrie 2018. Hotărârea a mai prevăzut că, în termen de maxim 15 zile calendaristice de la finalizarea evenimentului, Arhiepiscopia Ortodoxă a Alba Iuliei va transmite decontul și raportul descriptiv privind realizarea proiectului pentru care s-a acordat sprijinul financiar.

Prefectura a descoperit elemente de nelegalitate în cuprinsul actului normativ și a solicitat Consiliului Local Alba Iulia anularea acestuia.

Pentru că aleșii locali au refuzat, Instituția Prefectului a decis să solicite în justiție anularea hotărârii. Procesul se va derula la Tribunalul Alba. Pe lângă Consiliul Local, calitatea de ”pârât” o are și Arhiepiscopia Ortodoxă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Drept la replică PSD Alba: Un nou ostaș în slujba minciunilor liberale: traseistul Horațiu Florea!

Bera Larisa

Publicat

în

Drept la replică PSD Alba: Un nou ostaș în slujba minciunilor liberale: traseistul Horațiu Florea! Fostul nostru coleg, Horațiu Florea, a schimbat doar partidele, fără să-și îmbunătățească deloc cunoștințele. Ori este rău intenționat și mânat de colegii PNL-iști să spună prostii. Citește și: Comunicat de presă | Horațiu Florea : Inexactitățile expuse, ca să nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea