Rămâi conectat

Actualitate

3 miliarde de euro alocate pe an de statul român pentru victimele accidentelor rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

3 miliarde de euro sunt alocate anual de către Statul Român pentru intervenţii, asigurări de sănătate şi asistenţă socială, în urma accidentelor rutiere, a declarat fostul Ministru al Transporturilor, Dan Costescu, la deschiderea Salonului de Motociclete, Accesorii şi Echipamente Bucureşti.

Costescu a participat la lansarea conceptului “Viziunea Zero Accidente”, o strategie pentru reducerea pierderilor de vieţi, a rănirilor grave în trafic şi implicit pentru creşterea siguranţei şi mobilităţii, pentru cetăţeni şi companii.

„România are stabilit un cost pentru un accident echivalent cu 1.080.000 de euro pentru o singură persoană decedată. Costurile pentru accidentele soldate cu răniţi sunt mai mici, aproximativ 160.000 de euro, dar dacă înmulţim şi punem cap la cap aceste sume, vom constata că 3 miliarde se pierd în România, anual, cu sumele pe care statul le plăteşte pentru descarcerare, pentru intervenţie, pentru asigurări de sănătate, pentru asistenţă socială şi, din păcate, pentru înmormântări.

Este un lucru pe care nu ni-l mai putem permite şi am plecat de la principiul conform căruia chiar şi o viaţă pierdută reprezintă o situaţie de neacceptat. Ne-am dorit ca acei bani care se pierd oricum în fiecare an să fie folosiţi mai bine, pentru măsuri de siguranţă, pentru mobilitate, pentru lucruri pozitive”, a declarat Costescu.

Sursa: zf.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi În noaptea de 26 spre 27 octombrie, în ultima duminică a lunii, se trece la ora de iarnă 2024. Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00. În ultima duminică din luna octombrie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea