Rămâi conectat

Actualitate

Semnarea contractului pentru Autostrada A1 Sibiu-Pitești, secțiunea 1, amânată de o procedură birocratică

Ziarul Unirea

Publicat

în

În mod normal, semnarea contractului pentru Autostrada A1 Sibiu-Pitești, secțiunea 1 ar trebui să fie posibilă în cel mai scurt timp. Dar, din motive birocratice, se întârzie acest lucru.

Un exemplu concret de blocaj care nu permite semnarea contractului pe tronsonul Sibiu-Boița. Segmentul a fost scos la licitație în 11.07.2017, câștigătorul a fost anunțat în 06.03.2019 (compania austriacă Porr) și a fost depusă o contestație care ulterior a fost retrasă.

În mod normal contractul ar trebui parafat în cel mai scurt timp dar, surpriză, nu se poate! De ce? În procedura de achiziție publică este stipulată o condiție care prevede că nu se poate semna contractul până când nu se actualizează indicatorii tehnico-economici ai investiției.

Spuneam pe 14.01.2019 despre Secțiunile 1 și 5: „Ca să fie deblocate, este necesară și adoptarea Hotărârii de Guvern de modificare a indicatorilor tehnico-economici.” Evident, nu s-a întâmplat nimic!

Abia marți, 26.03.2019, Ministerul Transporturilor a publicat proiectul de Hotărâre de Guvern pentru actualizarea indicatorilor. Cu alte cuvinte, mai durează. Unde vă grăbiți?!

Ageamiii nu-și vor recunoaște neputința ori lipsa de planificare și viziune. În schimb, vor căuta de fiecare dată să dea vina pe altcineva, să inventeze dușmani imaginari și să construiască povești cu urși, lilieci și conspirații cu state paralele și oculte mondiale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Când se trece la ORA DE IARNĂ 2024: Data la care România dă ceasul înapoi În noaptea de 26 spre 27 octombrie, în ultima duminică a lunii, se trece la ora de iarnă 2024. Ceasurile se vor da înapoi cu o oră, iar ora 4:00 va deveni ora 3:00. În ultima duminică din luna octombrie, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea