Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Zeci de voluntari dintr-o localitate din Apuseni au renovat casa unei bătrâne. Locuința a fost mistuită de flăcări, în ajun de Anul Nou

Ziarul Unirea

Publicat

în

Tanti Florica Pak are 87 de ani și locuiește în Abrud. Nenorocirea a lovit în data de 30 decembrie 2018, când un incendiu i-a mistuit casa și a lăsat-o pe drumuri în toiul iernii.

Ioana, o tânără care locuiește în apropiere de tanti Florica, se întorcea de la cumpărături când a zărit flăcările care au cuprins casa bătrânei. A alergat cu sufletul la gură și fără să stea pe gânduri a intrat în locuință. În mijlocul camerei, bunicuța încerca să stingă singură flăcările, stropind cu apă dintr-un bidon de 5 litri.

Tânăra a reușit să o scoată afară și să o salveze. Pompierii au intervenit și au stins flăcările, dar din cămăruța bătrânei nu au mai rămas decât patru pereți înnegriți de fum. Tanti Pak are un fiu care locuiește la bloc în Abrud, dar care o caută foarte rar.

În ajutorul ei a sărit tot Ioana, care s-a mobilizat și a luat legătura cu edilul orașului care, pentru început, a trimis oameni din primărie să curețe locuința de resturile rămase după incendiu.

Vestea s-a răspândit în comunitatea din Abrud și tot mai multe persoane s-au oferit să dea o mână de ajutor. În momentul când un cetățean s-a oferit să repare acoperișul, primăria a pus la dispoziție lemnul și tabla pentru ca lucrarea să poată fi efectuată.

La un magazin local s-a deschis și un caiet, iar grupul de voluntari a putut achiziționa pe “datorie” cele necesare pentru ca tanti Pak să se poată bucura de condiții decente. În prezent, ar mai fi nevoie de suma de 1.800 de lei pentru a fi achitate toate cheltuielile. Promisiuni mai există, dar orice ajutor este bine primit.

Într-o postare recentă pe facebook, Ioana a ținut să îi amintească pe toți cei implicați în acțiunea prin care tanti Pak se bucură de căldura cămăruței sale.

“Bună tuturor, astăzi țin să vă mulțumesc celor care au ajutat pentru refacerea casei arse a lui tanti Pak: Primăria Orașului Abrud cu peste 50%, Domnului Ioan Cristian Boglea cu echipa de construcții, Cristi Vajdea, Marcel Anca, Liviu Sicoe, Deoanca Remus, Nicolae Simina, Sturza Liviu, Pasca Dorel, Diana Roman, Radu Negru, Monica Deoanca, Morar Nadia, Sicoe Emanuel, Delia Barlea, Sicoe Felicia, Leach Cristina, Ioana Pripon, Matesiu Ileana, Elena Gligor, Furdui Eta, Dana, Sicoe Constantin, Nicu Felea, Anca Nicolae, Laslau Ionică, Cotoi Cornelia, Narita Simona, Pleda Gica, Sturza Oliver, Alin Bold Bld, Sandu Cioara, Ioan Bocsa, Mihaela Petruta, Giani Cioara, Trifa Claudiu, Mitruț Mitruț, Rațiu Tiberiu, Stefani Claudiu, Părintele Cristi Pasca, Radu Potcovaru, Părintele Parohiei Ciuruleasa, Burz Mariana, Daniela Anca, Izabela si Alin Ghene, Cristina David, Ileana Sivaiu, Nelu Nelutu, Ana Cojocaru, Geta Stan, Idu, Daniela Costea, David, Maria Roman, Andra Boglea, Ina, Daniel David, Mia Alexandra Piter +cutia de la magazin, Cristian Si Monica Ivan, Magazin Maria Prata, Mariana Trif, Marcela Elena Iagar, Alexutza Dumitras, Marcel Ioan Stan, Victor Sicoe, Viorel Si Gabriela Leach, Marcela Iagar, Ionut Marius Boglea, Adyta Ady, Petrea Nelega, Sturza Calin . Dacă mai este cineva care a dat ceva pentru această tanti și nu a fost trecut, vreau să se știe că nu au ajuns banii la acest caz, nu evitați să îmi scrieți dacă stiți că ați ajutat cu ceva!”

[nggallery id=6676]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la o locuință din Mogoș: Intervin pompierii din Câmpeni și SVSU Mogoș

Bera Larisa

Publicat

în

INCENDIU izbucnit la o locuință din Mogoș: Intervin pompierii din Câmpeni și SVSU Mogoș Un incendiu a izbucnit marți, 13 august, în jurul orei 12.14 la o locuință de pe raza localității Mogoș. Citește și: VIDEO | INCENDIU de deșeuri menajere și vegetație uscată la Unirea: Intervin pompierii Secția de pompieri Câmpeni intervine cu o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea