Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO / VIDEO Klaus Iohannis a fost aplaudat și ovaționat la Alba Iulia. Oamenii au strigat de mai multe ori numele preşedintelui

Mondoc Adriana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Preşedintele Klaus Iohannis a fost aplaudat şi ovaţionat la Alba Iulia, unde a stat aproximativ 3 ore sâmbătă, 1 Decembrie 1918. Oamenii au strigat de mai multe ori numele președintelui.

Preşedintele a ţinut un discurs, a participat la parda militară şi i-a salutat pe oameni în două rânduri, atât după momentul inaugurării Monumentului Unirii, cât şi la finalul paradei, la care au asistat zeci de mii de persoane. După parada militară, care a cuprins 23 de detaşamente de defilare pe jos şi 18 detaşamente de defilare pe jos, 185 de mijloace tehnice şi 23 de aeronave militare, preşedintele Klaus Iohannis s-a oprit lângă oamenii adunaţi pe stradă şi a dat mâna cu mulţi dintre ei. Iohannis şi-a continuat drumul pe jos, oprindu-se lângă oameni şi făcând încă o baie de mulţime. Mai multe persoane au aplaudat şi au scandat ”Iohannis”, atât de pe marginea şoselei, cât şi din balcoanele blocurilor din apropiere.

YouTube video

Înainte de parada militară şi după ce a inaugurat Monumentul Marii Uniri, preşedintele a mai făcut o scurtă baie de mulţime, aplaudat de mulţi oameni. Klaus Iohannis a declarat în discursul său că avem datoria de a arăta, prin ceea ce facem, că suntem „continuatori destoinici ai proiectului Marii Uniri”.

„Noi, cei de astăzi, avem privilegiul de a fi moştenit rodul celui mai important proiect concretizat vreodată în spaţiul strămoşilor noştri. Este datoria şi responsabilitatea noastră de a omagia trecutul şi de a insufla generaţiilor viitoare idealurile naţionale reîncărcate cu noi semnificaţii. (…) Trebuie să arătăm generaţiilor viitoare că noi suntem, prin ceea ce facem, continuatori destoinici ai proiectului Marii Uniri”, a spus şeful statului la inaugurarea Monumentului Marii Uniri de la Alba Iulia. Şeful statului s-a declarat onorat să fie preşedinte al României în perioada Centenarului Marii Uniri. În alocuţiunea sa, preşedintele a evocat momentele de la 1918. „Datorită angajamentului conducătorilor săi, contribuţiei intelectualilor şi voinţei populare, Marea Unire a valorificat apropierea dintre români şi minorităţile naţionale pentru construirea unui stat al demnităţii umane, al bunei convieţuiri şi al toleranţei”, a spus Iohannis.

El a arătat că Monumentul Centenarului Marii Uniri întruchipează „îmbrăţişarea de acum un secol dintre românii aflaţi de o parte şi de alta a Carpaţilor”. „Vă chem să păstrăm în suflete recunoştinţa noastră pentru făuritorii modernităţii României, construind în acelaşi timp un viitor mai bun pentru cetăţenii ei. România noastră pe care dorim să o transmitem urmaşilor noştri va fi o ţară demnă şi puternică, bine integrată prin educaţie, cultură şi creativitate într-o Europă a valorilor şi prosperităţii şi libertăţii. La mulţi ani, dragi români! La mulţi ani, România!”, a transmis Iohannis.

[nggallery id=6511]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Păștenii”, obicei păstrat cu sfințenie de localnici, de peste 7 decenii, în Joia Mare, la Vinerea: Cine sunt păștenii din 2024 Și în acest an, în preajma sărbătorilor de Paști, frumoasa și cocheta localitate Vinerea, care în prezent respiră un aer cu adevărat european, îmbracă straie festive. Obiceiul păștenilor, specific vinerenilor, inițiat în anul 1948 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea