Amendamentul Roman întoarce aproape 5 miliarde de lei către comunitățile locale
Aproape 5 miliarde de lei, bani care vor merge în investiții locale, este câștigul autorităților locale, de pe urma adoptării amendamentului privind redevențele.
Proiectul de lege privind rămânerea a 80 la sută din redevențe la nivel local, inițiat în urma cu un an, a fost preluat ca și amendament în Codul Administrativ și votat la începutul săptămânii la Senat.
Dacă până acum, contravaloarea redevenței mergea în proporție de 100 la sută la bugetul de stat, acum doar 20 la sută din aceasta mai merge la “național”, iar 80 la sută rămâne la nivel local, din care 40 la sută la bugetul consiliului județean, iar 40 la sută la bugetul primăriei.
Aici vorbim de venituri din redevențe pentru tot ceea ce înseamnă exploatări de resurse la suprafață. Până acum, mașinile de mare tonaj care scoteau piatra din albia râurilor făceau praf drumurile locale și proprietățile oamenilor, iar banii din redevență mergeau la nivel național în timp ce unitățile administrativ teritoriale rămâneau cu pagubele.
În urma așa zisei revoluții fiscale, autoritățile locale au fost văduvite cu aproximativ 10 miliarde de lei. Acum, prin aplicarea amendamentului pe care l-am inițiat, jumătate din pagubă se recuperează, iar asta înseamnă că autoritățile locale vor avea mai mulți bani pentru investiții esențiale pentru comunitate, cum ar fi lucrările de alimentare cu apă, canalizare, drumuri, dispensare sau școli.
Deputat PNL Florin ROMAN
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Politică Administrație
Publicitate electorală: Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public
Alianța PNL-PSD prinde rod și la Alba Iulia, în jurul banilor și domeniului public PSD și PNL = lovele. E un lucru pe care tot mai mulți oameni îl văd și înțeleg, în ciuda unui teatru ieftin în care cele două partide mimează cearta. PNL și PSD nu doar că guvernează împreună, însă iubirea de […]
Secțiune Articole Similare
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Ovidenia, prima sărbătoare de la începutul Postului Crăciunului
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 noiembrie, Ziua Mondială a Salutului. Cel mai popular cuvânt de salut este „Hello”
-
Ştirea zileiacum 4 zile
PROGRAMUL zilei de 1 decembrie 2024, Ziua Națională, la Alba Iulia: Paradă militară, concert Andra și focuri de artificii
-
Opinii - Comentariiacum 2 zile
21 Noiembrie: Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Tradiţii şi superstiţii de Sărbătoarea Luminii
-
Opinii - Comentariiacum 22 de minute
23 noiembrie – Zborul Marii Uniri: Povestea aviatorului mort în anonimat, care a zburat la -40 de grade cu documentele Marii Uniri de la 1 decembrie 1918
-
Opinii - Comentariiacum 4 zile
19 noiembrie: Ziua internațională a BĂRBATULUI. Tradiții în lume specifice sărbătorii