Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

CSU Alba Iulia caută reabilitarea în Final Four-ul Ligii Europei Centrale, la Brașov | Două transferuri: Kristina Arsenic și Georgiana Plăvițu, pentru echipa lui Rodriguez

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

CSU Alba Iulia caută reabilitarea în Final Four-ul Ligii Europei Centrale, după startul ratat din 2018. Echipa din Cetatea Marii Uniri are două jucătoare noi în efectivul cu care abordează întrecerea continentală, transferuri efectuate după eliminarea din Final 8 Cupa României de la Sf. Gheorghe. Este vorba despre Kristina Arsenic (pivot, 20 ani, sezonul anterior la Celta Vigo, revenită după o accidentare) și Georgiana Plăvițu (întoarsă la CSU, unde a evoluat stagiunea trecută), ce completează efectivul condus de Manuel Rodriguez, după plecările Anei Radovic și Leilei Omerbasic. “După un joc bun și imaginea pozitivă lăsată în turneul Final 8 al Cupei României, când contrar înfrângerii și a problemelor de lot, am făcut o figură frumoasă, urmează o altă provocare interesantă. O să întâlnim din nou pe CSM Satu Mare, echipă care este iarăși favorită, în special pentru faptul că în CEWL nu este nevoie să folosești o româncă sau junioară. Însă vom încerca să profităm de puținele slăbiciuni ale adversarei și luptăm  pentru victorie și calificare în finală”, a declarat Manuel Rodriguez (CSU Alba Iulia). Formația sătmăreană a învins în recentul duel, 69-59, pierzând ulterior finala Cupei României (48-62 cu Sepsi Sf. Gheorghe).

*La Brașov, în premieră, CSM Satu Mare, din nou în calea studentelor

Final Four-ul CEWL este găzduit pentru prima dată de Sala Sporturilor “Dumitru Popescu Colibași” din Brașov, programul fiind următorul: *sâmbătă, 3 martie: CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia (ora 16.30) și Olimpia CSU Brașov – Pharmaserv Marburg (18.30); *duminică, 4 martie: finala mică (ora 16.00) și finala mare (ora 18.00). Dacă pentru celelalte trei participante, câștigarea trofeului ar însemna o premieră, în schimb CSU Alba Iulia a cucerit în două rânduri Liga Europei Centrale (2014, la Alba Iulia și 2016, la Ruzomberok), având și o finală, în 2015, la Nymburg. În 2018, CSU Alba Iulia nu se regăsește, traversând o perioadă neagră: penultima în ierarhie (de pe poziția a 4-a), cu 5 eșecuri la rând în Liga Națională și un singur succes din 8 partide oficiale.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Liga 4: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” Macarie (Adu Academy Șona)

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Sâmbăta Mare, Liga 4, etapa a 25-a: Campioana CIL Blaj, „set” și revanșă cu Hidro Mecanica, cu „careu” Mihu (4 reușite)! Revelația Energia Săsciori a trecut și de Viitorul Sântimbru, „manita” (5 goluri) Macarie (Adu Academy Șona) *Limbenii Limba – Performanța Ighiu 1-0 (1-0). Victorie prețioasă a nou-promovatei, împotriva unui oponent cu pretenții la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea