Rămâi conectat
!-- Spot PNL - Parlamentare 2024 --> PNL - Alegeri Parlamentare 2024

Curier Județean

Clubul de lectură ”LecturAlba”, în 25 octombrie: O invitație la dialog cu tema ”Neîncrederea la români”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Parlamentare 2024
USR - Alegeri Parlamentare 2024

Ca la fiecare final de lună, Clubul de lectură ,,LecturAlba” se reîntâlnește la Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba pentru a dezbate o nouă tema de foarte mare actualitate – Neîncrederea la români. Tema a fost propusă de membrii clubului, inspirați fiind și de propunerile de lectură pentru luna octombrie: Patrick Suskind, Parfumul și Lucian Boia, De ce este România altfel. Fiindcă se anunță o vreme prielnică pentru lectură și poveste la un ceai bun, vă așteptăm la o carte și o poveste cu aer de toamnă, miercuri 25 octombrie 2017, începând cu ora 17,00, la Sala de lectură a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Patrick SÜSKIND s-a născut pe 26 martie 1949 la Ambach, în Bavaria. Între 1968 și 1974 studiază istoria, mai întâi la München, apoi la Aix-en-Provence, în sudul Franței, unde adună informații despre vechile tehnici de extragere și conservare a esențelor florale, material pe care îl va prelucra în romanul Parfumul .De la apariția sa, în 1985, cartea a fost tradusă în 47 de limbi, impunându-l pe Süskind printre cei mai cunoscuți scriitori ai zilelor noastre. Succesul autorului începe însă cu patru ani mai devreme, odată cu piesa într-un act Contrabasul, monologul unui muzician paranoic, care în Germania, numai în sezonul teatral 1984–1985, are peste 500 de reprezentații. Süskind publică în 1987 romanul Porumbelul (Die Taube), adaptat mai târziu pentru scenă, urmat de volumele de proză Die Geschichte von Herrn Sommer (Povestea domnului Sommer, 1991) și Drei Geschichten und eine Betrachtung (Trei povestiri și o reflecție, 1996) și de eseul Despre iubire și moarte (Über Liebe und Tod, 2005; Humanitas, 2015). În ciuda faimei, Süskind alege să rămână în umbră: respinge câteva premii literare, refuză să participe la emisiunile de televiziune și nu dă interviuri. A scris scenarii pentru televiziune, scenariul filmului Rossini, regizat în 1997 de Helmut Dietl, și a colaborat la ecranizarea romanului Parfumul (2006), în regia lui Tom Tykwer, avându-i în distribuție pe Ben Whishaw și Dustin Hoffman. Romanul „Parfumul” a fost tradus în 47 de limbi, vândut în peste 16 milioane de exemplare și ecranizat în 2006 de Tom Twyker, cu Ben Wishaw și Dustin Hoffman în rolurile principale.

Lucian BOIA s-a născut la București în anul 1944. A absolvit faculattea de istorie ca șef de promoție specializându-se în istoria ideilor și a imaginarului. A scris până în prezent peste 35 de titluri de carte și a făcut numeroase traduceri în limbile engleză, franceză, germană, spaniolă și alte limbi. Cărțile sale au stârnit numeroase polemici, au fost deopotrivă apreciate și contestate dar cu siguranță extrem de citite având în vedere tirajele mari în care au fost vândute.

Cartea De ce este România altfel a generat numeroase discuții și dezbateri având ca temă chiar întrebarea din titlu. Profesorul Lucian Boia a oferit numeroase interviuri și au apărut zeci de recenzii. Interesul deosebit al pubicului a facut ca un tiraj de 30 000 de exemplare sa fie epuizat in numai doua luni.

Proiectul face parte din Programul minimal 2017 al instituției -1. USERS/1.1 Clubul de lectură, și este un proiect destinat utilizatorilor serviciilor de bibliotecă. Obiectivele  proiectului sunt stimularea creativității și a dialogului între iubitorii de lectură, promovarea colecțiilor bibliotecii în comunitate și dezvoltarea de abilități de înțelegere și interpretare a unui text propus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare

Cezar Lancrajan

Publicat

în

FOTO | Un gest mic pentru o bucurie mare, în Parcul Unirii din Alba Iulia: Vești bune pentru pasionații de șah și vârstnicii dornici de socializare În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie 2024, mai mulți muncitori și-au pus la treabă iscusința, priceperea și îndemânarea cu scopul de a oferi pasionaților de șah din municipiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea