Rămâi conectat

Actualitate

Conducerea Partidei Romilor „Pro Europa” Jidvei, validată în funcţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

    Ieri, 15 decembrie, la sediul Partidei Romilor „Pro Europa” Alba, a avut loc şedinţa Comitetului Director al partidului, convocată de urgenţă de preşedintele PRPE Alba, Ilie Petru.
Cu acest prilej, a fost prezentat procesul-verbal al şedinţei desfăşurate la Bălcaciu, în urma căreia preşedintele filialei, Constantin Vitan, a fost destituit atât din funcţie, cât şi din calitatea de membru al PRPE Alba şi, potrivit legislaţiei în vigoare, prin excluderea din partid urmând să-şi piardă şi calitatea de consilier local în CL Jidvei. Comitetul Director al PRPE Alba a validat în funcţie noua conducere a PRPE de pe zona Târnave, aplaudată frenetic de romii prezenţi: Ioan Otvoş – preşedinte, Ionel Boti – prim-vicepreşedinte, Felicia Dodu – secretar, Violeta Tocu – preşedintele Organizaţiei de Femei a PRPE zona Târnava Mică, Nicolae Moldovan – preşedintele Organizaţiei de Tineret pe zonă. Totodată, preşedintele Ilie Petru a ţinut să mulţumească încă o dată domnilor Claudiu şi Liviu Necşulescu pentru întreg sprijinul acordat populaţiei rome din zonă, oferind romilor locuri de muncă la vie şi le cere ajutorul pentru a reuşi să-l schimbe pe Constantin Vitan din funcţia de consilier local, acesta fiind exclus din Partida Romilor „Pro Europa”, cu majoritate de voturi, pentru grave prejudicii aduse partidului. De asemenea, s-a subliniat foarte buna colaborare a romilor cu compania Roşia Montană Gold Corporation şi a fost lăudată activitatea vicepreşedintei Letiţia Lazăr, responsabilă pentru problematica romilor din Munţii Apuseni.
Liderul romilor, Ilie Petru, l-a prezentat şi pe noul consilier local al comunei Câlnic din partea PRPE, Ion Mian, care-l înlocuieşte pe Gheorghe Banu, grav bolnav, noul consilier local fiind felicitat la final de primarul comunei Câlnic, Ioan Oancea, care speră într-o colaborare foarte bună cu reprezentantul romilor în CL Câlnic.
De asemenea, preşedintele PRPE Alba a accentuat că romii cu studii superioare vor fi desemnaţi, cu acordul conducerii partidului, să candideze pentru funcţiile de primari. „Noi nu vrem să fim oamenii nimănui. Dacă aveţi oameni cu facultate, îi punem candidaţi de primari”, a accentuat Ilie Petru.
În final, Ilie Petru a subliniat că romii sunt strâns uniţi în jurul Partidei Romilor „Pro Europa”, organizaţia din Alba fiind una foarte puternică şi pe baza protocolului semnat cu PDL, în localităţile unde nu vor avea candidaţi proprii la primărie, romii vor susţine candidaţii PDL la alegerile din 2012.

Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori

Unirea Ziarul

Publicat

în

Ce acte sunt necesare pentru a călători în străinătate însoțit de copiii minori Potrivit Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate, minorii – cetățeni români pot trece granițele țării doar dacă dețin un document de călătorie valabil. Minorul însoțit de ambii părinți poate ieși doar cu pașaportul sau cartea de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea