Rămâi conectat

Economie

Bani de la stat pentru firmele care creează locuri de muncă

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

URS Construct

Bani de la stat pentru firmele care creează locuri de muncă

A început o nouă sesiune de înscriere pentru firmele care vor să obţină bani de la stat pentru crearea de noi locuri de muncă, potrivit Ministerului Finanţelor Publice. S-a anunțat o nouă sesiune de înregistrare a cererilor de acord pentru finanțare în baza HG 332/2014 privind instituirea unei banischeme de ajutor de stat pentru sprijinirea investițiilor care promovează dezvoltarea regională prin crearea unor noi locuri de muncă, în perioada 8-22 august. Bugetul sesiunii este de 113 milioane de lei, mai mic decât cel alocat sesiunii anterioare, respectiv 250 de milioane de lei. Sesiunile de ajutoare de stat au fost programate prin HG 234/2016, un act normativ care a adus schimbări în schema de minimis. Fiscul a venit cu modificări în urma consultării cu mediul de afaceri și cu partenerii instituționali.

Finanțarea este destinată dezvoltării regionale prin sprijinirea investițiilor și crearea unor noi locuri de muncă. Altfel spus, granturile de la stat sunt acordate pentru costurile salariale. Dosarul de finanțare trebuie să cuprindă cererile de acord pentru finanțare, împreună cu documentele justificative necesare în prima etapă de evaluare. Dosarul poate fi depus personal la MFP sau documentația mai poate fi transmisă prin poștă sau curier rapid, cu confirmare de primire. Cererile sunt înregistrate până în 22 august, solicitările înregistrate mai târziu de data amintită urmând să fie restituite întreprinderilor.

La analiza cererilor de acordare a finanțării nu se ține cont de ordinea înregistrării dosarelor.

Condiții pentru firme Potrivit prevederilor HG 332/2014, pot beneficia de ajutorul de stat, în baza schemei, întreprinderile care, la data înregistrării cererii, îndeplinesc cumulativ următoarele criterii de eligibilitate: sunt înregistrate potrivit Legii societăţilor 31/1990 sau Legii 1/2005 privind organizarea şi funcţionarea cooperaţiei; realizează o investiţie iniţială în România, în orice sector, cu excepţia celor prevăzute de normele în vigoare şi în Lista sectoarelor de activitate pentru care nu se acordă ajutoare de stat; nu înregistrează debite restante la bugetele componente ale bugetului general consolidat; nu intră în categoria ”întreprinderilor în dificultate”; nu se află în procedură de executare silită, insolvenţă, faliment, reorganizare judiciară, dizolvare, închidere operaţională, lichidare sau suspendare temporară a activităţii; nu fac obiectul unor decizii de recuperare a unui ajutor de stat sau în cazul în care asemenea decizii au fost emise acestea au fost executate; nu au beneficiat de alte ajutoare de stat regionale pentru costuri eligibile de natura activelor corporale şi necorporale în cadrul aceluiaşi proiect unic de investiţii; nu au închis o activitate identică sau similară în spaţiul economic european în ultimii 2 ani anteriori înregistrării cererii de acord pentru finanţare şi, la momentul înregistrării cererii, nu au planuri concrete de a închide o astfel de activitate într-o perioadă de 2 ani după finalizarea, în regiune, a investiţiei iniţiale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă PNRR: PROIECT DIGITALIZARE S.C. NIVASIG OFFICE S.R.L.

Ziarul Unirea

Publicat

în

PROIECT DIGITALIZARE NIVASIG OFFICE SRL Numele Beneficiarului : NIVASIG OFFICE SRL NIVASIG OFFICE SRL , cod de identificare fiscala 33900408, inregistrata la Registrul Comertului nr. J02/1274/2014, cu sediul in Municipiul Arad, Strada Abrud, Nr. 102, Bloc 131, Ap. 12, Județ Arad, deruleaza incepand cu data de octombrie 2024, proiectul nr 795, intitulat “Proiect Digitalizare NIVASIG […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea