Ce trebuie să știți despre fistic și care sunt beneficiile acestuia asupra sănătății
Fisticul conține nutrienți precum carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre dietetice, fosfor, potasiu, tiamina, vitamina B6, beta-caroten, luteina, calciu, fier, magneziu, zinc, vitaminele A, C, E.
Fisticul are mai puține calorii decât nucile sau migdalele. In plus, studiile arata ca daca mâncați fistic cu coaja, mâncați mai puțin, efect cauzat de procesul de decojire.
Fisticul are un conținut ridicat de potasiu, care poate diminua nivelul hormonului stresului cortizon.
Consumul de fistic poate ajuta la reducerea colesterolului si a riscului apariției cancerului.
Fisticul este o sursa excelenta de fitosteroli, compuși de plante care s-au dovedit a fi eficienți in ceea ce privește reducerea nivelurilor de colesterol LDL (colesterol rău). In plus, fitosteroli sunt bogați in antioxidanti care lupta cu cancerul.
Fisticul:
- Ajuta digestia
- Ajuta la controlul diabetului
- Este eficient in gestionarea greutății
- Creste capacitatea de asimilare a fierului in organism
- Eficient pentru persoanele cu piele uscata
- Are proprietati afrodiziace
Sursa medlive.hotnews.ro
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Sănătatea și natură
Microplasticile din aer, cauza înmulțirii inexplicabile a anumitor tipuri de cancer. Ce au descoperit oamenii de știință
Microplasticile din aer, cauza înmulțirii inexplicabile a anumitor tipuri de cancer. Ce au descoperit oamenii de știință Oamenii de știință ar fi descoperit o potențială cauză a înmulțirii inexplicabile a anumitor tipuri de cancer. Potrivit acestora, după o analiză a 3.000 de studii, microplasticile din aer ar putea duce la apariția cancerului de colon și […]