Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

ADR Centru a semnat primele contracte pentru proiectele destinate facilitării accesului la rețelele de internet de mare viteză

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

adr contracteÎncepând cu data de 27 martie 2014, ADR Centru a devenit Organism Intermediar pentru implementarea Operațiunii 311 – Sprijinirea accesului la broadband şi la serviciile conexe din cadrul Axei Prioritare 3 ”Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public”, prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice. În aceste condiții, la ADR Centru a demarat procesul de contractare a proiectelor, la sediul din Alba Iulia al Agenției fiind semnate primele contracte de finanțare din acest domeniu.

Operațiunea 3.1.1 – Sprijinirea accesului la broadband și la serviciile conexe este acea componentă a Axei Prioritare 3 a POSCCE care finanțează pentru IMM și ONG conectarea la internet de mare viteză și achiziția de calculatoare, servere, imprimante și echipamente multifuncționale. De asemenea, beneficiarii vor trebui să utilizeze soluții de semnătură electronică și vor primi sprijin pentru a se prezenta online prin intermediul unui site interactiv. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile nu poate depăși 100.000 lei, iar contribuția proprie a beneficiarilor este de 10% pentru IMM și de 5% pentru ONG.

În data de 3 iunie 2014 au fost semnate primele 12 contracte, în valoare de peste 1 milion lei, pentru sprijinirea beneficiarilor IMM și ONG din Regiunea Centru să acceseze legături broadband și să beneficieze de servicii IT conexe, prin Operațiunea 3.1.1. a POS CCE. Prin intermediul acestei operațiuni, beneficiarii de fonduri nerambursabile se vor conecta la internet de mare viteză sau își vor îmbunătăți conexiunile existente, având și posibilitatea de achiziționa soluții de semnătură electronică, sau domenii de internet ”.ro”. Proiectele contractate vizează și construirea de site-uri web dinamice, achiziția de echipamente IT (stații de lucru, imprimante, multifuncționale, routere, servere) precum și a soft-ware-ului necesar (sisteme de operare, pachete de programe de tip ”office” și antivirus).

ADR Centru este singurul partener de nivel regional cu care beneficiarii pot colabora pentru implementarea cu succes a proiectelor privind conexiunea lor la internet și la dezvoltarea platformelor IT. Agenția este conștientă de rolul asumat în dezvoltarea Regiunii Centru și își exercită acest rol inclusiv în realizarea atribuțiilor delegate prin acordarea de sprijin tuturor beneficiarilor în procesul de implementare a proiectelor. Astfel, vom contribui direct la creșterea accesului la internet de mare viteză, nu numai prin finanțarea costurilor de conexiune și abonament, ci si prin achiziția de echipamente capabile sa utilizeze facilitățile oferite de noile conexiuni”, a declarat, după semnarea primelor contracte pe acest domeniu, domnul Simion Crețu, director general ADR Centru.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

De ce devine egld alegerea criptoentuziaștilor: avantaje și tendințe (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Lumea criptomonedelor este una extrem de complexă și nu mulți o înțeleg. Aceia care i-au descoperit, însă, tainele devin tot mai interesați de EGLD și rețeaua Elrond. Din ce în ce mai atractivă pentru investitori și pentru aceia pasionați de tehnologie, această monedă digitală a devenit cunoscută pentru inovația și pentru performanțele solide pe care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea