Alba Iulia dă o nouă lovitură de imagine la nivel internațional. Vezi cui i se datorează!
Redescoperirea și reinventarea Alba Iuliei, oraș bimilenar care își reafirmă în ultimii ani potențialul turistic enorm, au fost observate și de oameni despre care se spune că își petrec viața în biblioteci, laboratoare și conferințe științifice. Astfel, Consiliul Asociației Internaționale pentru Studiul Morții și a Societății a decis ca cea de a 12-a ediție a Conferinței “Death and the Disposal of the Body” – “Moartea și Trupul după moarte” să aibă loc la Alba Iulia! Pregătirea celei mai importante conferințe pe acest subiect din Europa durează 2 ani, fiind programată pentru septembrie 2015!
Acest lucru presupune participarea a circa 150-200 de cercetatori științifici. Pentru conferința bianuală s-au bătut trei universități: una din Marea Britanie, una din SUA si una din România, Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.
Consiliul Asociației a recomandat oferta de găzduire a celei de-a 12-a ediții a Conferinței “Death and the Disposal of the Body” în România.
“Votul a fost unanim și este o recunoaștere a considerabilei dumneavoastre experiențe în organizarea de conferințe, angajamentul continuu în studiul morții în toată Europa și a frumuseții locului unde conferința va fi organizată” – se arată în comunicatul adresat Universității 1 Decembrie 1918 de către Asociația Internațională pentru Studiul Morții și a Societății cu sediul în Regatul Unit al Marii Britanii.
Textul original în limba engleză: „”… the Council has recommended your bid for hosting DDD 12 in Romania. The vote was unanimous and was recognition of your considerable experience at conference organizing, your ongoing commitment to death studies in Europe, and the beautiful venue where the conference will be held”.
Acest fapt reprezintă o recunoaștere implicită a eforturilor depuse de istoricul cercetător Marius Rotar în studiul morții și al ritualurilor legate de moarte.
Marius Rotar este cercetător istoric la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, președinte la ASOCIAȚIA CREMAȚIONISTĂ AMURG DIN ROMÂNIA și autorul primei lucrări din istoriografia românească dedicată morţii – „Moartea în Transilvania în secolul XIX”. El este și fondatorul și organizatorul celei mai importante conferinţe anuale internaționale dedicată tematicii muririi şi morţii din România.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
FOTO | Cum s-a petrecut accidentul MORTAL de pe DN 1, în care un adolescent de 18 ani din Fărău a DECEDAT și alți au fost răniți
FOTO | Cum s-a petrecut accidentul MORTAL de pe DN 1, în care un adolescent de 18 ani din Fărău a DECEDAT și alți au fost răniți Un adolecent de 18 ani, din satul Heria, comuna Fărău, și-a pierdut viața sâmbătă seara după ce mașina pe care o conducea s-a răsturnat în afara carosabilului, la […]