Rămâi conectat

Ştirea zilei

Liderii romilor îi vor însoţi pe recenzori în comunităţile rome

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La sediul Sucursalei Judeţene a Partidei Romilor „Pro Europa” Alba din cartierul „Ţigănime” a avut loc o importantă şedinţă a acestei formaţiuni politice, la care au participat preşedinţii şi prim-vicepreşedinţii subfilialelor locale din judeţul Alba. Şedinţa a fost condusă cu autoritate de Ilie Petru, preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa” Alba.
În deschiderea şedinţei, preşedintele Ilie Petru a explicat că romii care au minimum studii liceale cu diplomă de bacalaureat se pot înscrie, cu avizul Partidei Romilor „Pro Europa”, să devină recenzori pentru apropiatul recensământ al populaţiei şi locuinţelor, care vor primi circa 750 de lei brut pentru cele două săptâmâni de activitate. De asemenea, el le-a cerut vehement liderilor romi să-i însoţească pe ceilalţi recenzori în comunităţile rome, astfel încât ţiganii să-şi declare adevărata etnie, în caz contrar riscând să fie destituiţi din funcţii. „Nu trebuie să le fie ruşine că sunt ţigani. Românii nu se declară ţigani, ci români, deci şi noi trebuie să ne declarăm ţigani”, a spus Ilie Petru. Din cifrele deţinute de Partida Romilor „Pro Europa” rezultă că pe cele 4 zone – Târnave, Alba – Sebeş, Mureş, Apuseni – numărul real al populaţiei de etnie romă este de cel puţin 2 – 3 ori mai mare decât cel rezultat în urma recensământului din anul 2002. De exemplu, în Blaj, au fost declaraţi 1900 de romi (în 2002), preconizându-se 2500 (în 2011), în Sebeş – 1385 (4200), în Cugir – 339 din 1520 (2300), Teiuş – 567 din 1213 (1500), în Aiud – 1464 din 2200 (2800), fără comuna Mirăslău şi satele apropiate Aiudului, în Apuseni – 1577 (3940).
lComplot împotriva preşedintelui sau
o glumă nesărată?
Preşedintele Partidei Romilor „Pro Europa”, Ilie Petru, a ţinut să lămurească şi o situaţie care iniţial părea o tenativă de puci, un complot pentru schimbarea preşedintelui, pe care l-ar fi iniţiat Ioan Lup şi Ştefan Drăgoi. În cele din urmă, s-a dovedit a fi doar o glumă nesărată lansată cu ocazia Zilei Romilor. „Îi rog (n.r. – pe toţi preşedinţii) să nu mai facă bisericuţe şi să bârfească prin spate pe domnul preşedinte şi să-mi spună de faţă cu toată lumea că nu merit sau nu mai sunt capabil pentru funcţia de preşedinte. Iar când nu mai sunt capabil mă poate înlocui centrala Partidei Romilor Bucureşti, şi nu 2, 3 sau 4 preşedinţi. (…) Cei care sunt contra preşedintelui judeţean îşi pot depune demisia începând cu data de astăzi. Eu consider că nu am duşmani, dar am dreptul să iau măsuri acolo unde nu îşi fac datoria preşedinţii şi organizaţiile dânşilor”, a spus ferm Ilie Petru. După discursul său, toţi cei prezenţi, inclusiv cei doi preşedinţi nominalizaţi, au spus că nu-şi doresc funcţia lui Ilie Petru, confirmându-l încă o dată în funcţie.
Pe de altă parte, Ilie Petru l-a numit pe Mircea Borca în funcţia de preşedinte al Partidei Romilor „Pro Europa” Alba Iulia, fostul lider fiind destituit pentru că nu s-a implicat pentru sprijinirea comunităţilor de romi.
Cu acest prilej, au mai fost discutate chestiuni organizatorice, fiind nominalizaţi responsabilii cu propaganda electorală, pe zone, în vederea viitoarelor alegeri locale din 2012.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea