Rămâi conectat

Actualitate

A chemat jandarmii de teama unei femei și a fost amendat pentru apelarea 112 fără motiv întemeiat

Bogdan Presecan

Publicat

în

Un bărbat din Alba Iulia a chemat jandarmii pe motiv că o femeie intenţiona să-l bată. Aceştia au intervenit şi l-au sancţionat cu amendă contravenţională.

Potrivit Jandarmerie Alba, “incidentul s-a petrecut joi, 18 iulie a.c., la halda de zgură din incinta fostei uzine Mecanica din municipiul Alba Iulia. Cei doi căutau fier vechi, iar la un moment dat a izbucnit un conflict spontan. Motivul, după cum aveau să constate ulterior jandarmii, a fost intenţia bărbatului de a-şi însuşi o parte din metalul găsit de femeie. Identificat ca fiind Octavian M. ( 34 de ani) acestuia i-au fost explicate situaţiile în care este îndreptăţită apelarea numărului unic pentru semnalarea situaţilor de urgenţă, iar la final a fost sancţionat cu amendă în valoare de 200 de lei.

Pentru prevenirea reapariţiei unor astfel de cazuri reamintim că numărul unic pentru apelurile de urgenţă se apelează atunci când este necesară intervenţia organelor specializate pentru asigurarea asistenţei imediate în situaţii în care este periclitată viaţa, integritatea ori sănătatea, ordinea publică, proprietatea publică sau privată ori mediul. De asemenea, atenţionăm că, potrivit Legii nr. 61 din 27 septembrie 1991 –republicată – alarmarea organelor specializate pentru a interveni în caz de pericol ori a organelor de menţinere a ordinii publice, prin darea semnalelor de pericol sau, după caz, prin solicitarea intervenţiei la fata locului, fără motiv întemeiat constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.”

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea