Rămâi conectat

Ştirea zilei

Premieră la Spitalul Judeţean Alba: îngrijirile paliative introduse din septembrie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

De luna viitoare, Spitalul Judeţean Alba va oferi servicii de îngrijiri paliative care se adresează pacienţilor cu boli incurabile, aflaţi în stadii terminale ale bolii. Potrivit directorului medical, medicul oncolog Răzvan Curcă, din septembrie vor funcţiona 6 paturi de îngrijiri paliative în cadrul Secţiei de oncologie. Într-o primă fază, aici vor fi îngrijiţi doar bolnavii de cancer, însă pe viitor se are în vedere extinderea serviciului şi pentru pacienţii cu altfel de boli incurabile. Unitatea spitalicească din Alba este prima din Transilvania şi printre puţinele de stat din ţară care contractează un astfel de serviciu cu Casa de Asigurări de Sănătate. „Am contractat cu CAS două noi servicii – spitalizarea de zi şi îngrijirile paliative. În ceea ce priveşte îngrijirile, Spitalul Judeţean Alba este printre puţinele unităţi de stat din ţară care introduce un astfel de serviciu, suntem chiar în faţa Clujului din acest punct de vedere”, a precizat Răzvan Curcă, unul dintre cei mai apreciaţi medici oncologi din ţară. Acest serviciu va funcţiona efectiv de luna viitoare şi va fi deservit de 3 medici cu atestat în îngrijiri paliative şi asistente instruite în acest domeniu.
lSecţia de oncologie, gata anul viitor
Secţia de oncologie din cadrul Spitalului Judeţean Alba a înregistrat anul trecut cel mai mare număr de internări din întreaga unitate, specialiştii de aici coordonaţi de doctorul Răzvan Curcă fiind căutaţi de bolnavi şi din alte judeţe. Lucrările pentru amenajarea acestei secţii la standarde de calitate vor fi finalizate cel mai probabil în vara anului viitor, contractul semnat având termen de finalizare data de 31 mai 2012. „Ţinta noastră este să facem un serviciu care să asigure calitate la cel mai înalt nivel şi confortul pacienţilor. Anul viitor, când totul va fi gata, vrem să integrăm în secţia de oncologie şi 4 paturi de hematologie, pe lângă cele 25 de oncologie şi cele 6 de îngrijiri paliative”, a mai spus directorul medical, doctorul Răzvan Curcă.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT

Ziarul Unirea

Publicat

în

Urs semnalat la Măgina, municipiul Aiud. A fost emis mesaj RO-ALERT Cetățenii din Măgina, municipiul Aiud,au fost avertizați vineri seara, în jurul orei 22.00, prin RO-Alert, despre prezența unui urs în localitate. Citește și: Camere video montate pe Transfăgărăşan pentru a-i prinde pe cei care hrănesc urșii. Amenzi uriașe pentru cei care dau mâncare animalelor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea