Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Ştirea zilei

FOTO/VIDEO: Protestul transportatorilor a paralizat principalele artere din Alba Iulia. Au fost peste 150 de camioane

Bogdan Presecan

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

Revoluția transportatorilor din România a început sâmbătă, 27 aprilie 2013, la Alba Iulia. Camioane de la peste 30 de societăți comerciale – producătoare și de transport din județul Alba, Cluj și Sibiu au protestat astăzi în municipul nostru împotriva mai multor Ordonanțe de Guvern prin care se introduce obligativitatea deţinerii licentelor de transport si pentru autovehicule sub 3,5 tone sau microbuze de 8+1 locuri, precum şi creșterea  cuantumului amenzilor de circulaţie.

Între 150 și 200 de autoturisme, mașini de teren și autocamioane au mărșăluit începând cu ora 12.45, pornind de la intrarea în Alba Iulia dinspre Cluj, pe Bd-ul Republicii, Calea Horea, Bd-ul 1 decembrie 1918, gara, Partoș.

O parte dintre protestari s-au deplasat la reprezentanța Guvernului Ponta în Alba, Instituția Prefectului, prentru a înmâna prefectului Gheorghe Feneșer un document cu solicitările lor. Aceștia își exprimă indignarea în ceea ce privește prevederile HG 1373/2008, HG 69/2012 și OUG 11/2013 și efectele acestora pe care le consideră aberante.

Zgomotul infernal făcut de imensa coloană de camioane care protestau au scos pe marginea drumului numeroși localnici speriați, care nu înțelegeau ce se întâmplă. Sute de alți șoferi blocați în trafic s-au arătat foarte nervoși de faptul că trebuie să suporte acest miting, așteptând în autoturisme reluarea circulației, la aproape 30 de grade Celsius.

Polițiștii IPJ Alba au fost operativi, asigurând buna desfășurare a protestului.

Pe porțiunile în care claxonatul este interzis cele aproape 200 de camioane au pus în difuzoare imnul național, „Deșteaptă-te române!” care a răsunat în tot orașul.

„Protestăm împotriva acestor acte normative și solicităm abrogarea lor imediată, deoarece sunt concepute doar în ideea de a se profita de pe seama muncii depuse de către transportatorii români, legi și acte normative ce duc cu pași repezi la falimentarea operatorilor de transport români.

Considerăm aceste legi ca fiind iresponsabile, lipsite de orice logică, bun simț, care prin natura lor duc la umilirea transportatorilor români, ducându-ne în pragul disperării.

, se arată în documentul transmis de organizatorii mitingului către Guvernul României.

Companii de transport organizatoare: SC Transavia SA, SC Tobimar, Supremia, Elit, Elis Pavaje, Parpanghel, TransAvram, Alpin, Oprean, Kronospan, Holzindustrie, Albalact. Pe lângă acestea s-au alăturat protestului majoritatea firmelor de transport din Alba Iulia. Mai participă câteva zeci de camioane de la Cluj și Sibiu.

Organizatorii spun că dacă Guvernul Ponta nu abroga actele normative care i-a determinat să iasă în stradă, atunci protestele vor continua în toată țara până când solicitările lor vor fi luate în seamă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO | Radu Sârbu, cugireanul care face senzaţie la New York cu celebrii Kürtőskalács, vizitat de Edsta, tânărul român care filmat și pentru spectacolele Lady Gaga sau Versace

Ziarul Unirea

Publicat

în

Radu Sârbu, cugireanul care face senzaţie la New York cu celebrii Kürtőskalács, vizitat de Edsta, tânărul român care filmat și pentru spectacolele Lady Gaga sau Versace Radu Sîrbu, cugireanul care a dus aroma şi gustul colacului cu nucă, din inima Transilvaniei până în metropola americană New York, a fost vizitat recent de Eduard Ilie (sau […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea