Rămâi conectat

Curier Județean

Meciul incendiar care decide locul patru *Astăzi, ora 19.00, ACS Sepsi Sf. Gheorghe – CSU Alba Iulia

Dan HENEGAR

Publicat

în

Pentru CSU Alba Iulia, astăzi, la ora 19.00, se joacă un meci ce poate defini drumul ulterior al trupei lui Miroslav Popov. În „secuime”, la Sf. Gheorghe, echipa din Cetatea Marii Uniri încearcă să dea lovitura şi să-şi adjudece poziţia a 4-a la finele sezonului regulat. Ecuaţia este simplă, va fi jocul care va decide ocupanta locului patru, covăsnencele pierzând un unic meci în 2013, acasă cu ICIM Arad, în prima rundă a returului. Miza partidei din Sala Sporturilor „Szabó Kati” este mare, pentru că în tur Alba a învins cu 68-62, la mijloc fiind şansa mai multor partide pe teren propriu în play-off, când ocupantele poziţiilor a 4-a şi a 5-a, CSU Alba Iulia şi ACS Sepsi SIC Sf. Gheorghe se vor afla din nou faţă-faţă, minimum în două rânduri. Ţinând cont şi de tensiunile interetnice din ultima perioadă, partida se anunţă una de risc maxim, din toate punctele de vedere, mai ales că suporterii locali fac o atmosferă infernală, cu tente naţionaliste, dovedindu-se cei mai „fierbinţi” din ţară la baschet feminin!

*Duel şi în semifinalele cupei

Este doar întâiul joc „face to face”, următorul fiind la Alba Iulia, în 1 aprilie, în semifinalele Cupei României. Cei de la Sepsi au început şicanele, au mutat ora jocului, n-au asigurat sală de antrenament, la o ora adecvată, astfel că ieri, studentele albaiuliene s-au pregătit la… Braşov. „Nu putem spune că este cel mai important meci al sezonului, pentru că adevăratele partide decisive vor fi în play-off, dar va fi un joc care va decide în proporţie covârşitoare cine va termina pe locul 4. Cine va câştiga va avea un ascendent moral în faţa oponentei şi practic, dincolo de miza punctelor, adversarele îşi vor lua pulsul într-o întrevedere directă”, a declarat Petru Eleş, director sportiv al CSU Alba Iulia.

*Ildiko Nagy şi Elena Dincă…

Ildiko Nagy a îmbrăcat tricoul adversarelor timp de un sezon şi jumătate în anii 2009-2010, răstimp în care echipa lui Deri Csaba a fost vicecampioană. „Este o partidă importantă, dar nu specială pentru mine. N-am ce demonstra formaţiei din Sfântu Gheorghe, însă îmi doresc să învingem, pentru a ne uşura drumul spre locurile fruntaşe. Fanii de acolo nu sunt agresivi, însă îşi încurajează în mod frenetic favoritele”, a declarat jucătoarea CSU Alba Iulia. În tabăra adversă se regăseşte Elena Dincă, componentă a echipei albaiuliene timp de două campionate, în perioada 2010-2012, până în vara trecută. În tabăra vizitatoarelor s-a instaurat liniştea, după ce în aceste zile au fost reglate şi chestiunile financiare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un bărbat din Alba care vindea droguri de mare risc minorilor, condamnat la 9 ani de închisoare Acesta mai este judecat și pentru act sexual cu un minor și pornografie infantilă Un tânăr de 28 de ani, din comuna Cergău, a fost condamnat la 9 ani de închisoare pentru trafic de droguri, actr sexual cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea