Rămâi conectat

Ştirea zilei

Prinţul Charles şi principesa Margareta patronează „Transilvania Fest”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

La sfârşitul săptămânii trecute, la Blaj a avut loc vizita de documentare a jurnaliştilor acreditaţi pentru o nouă ediţie a festivalului itinerant de cultură şi gastronomie „Transilvania Fest”, ce se va desfăşura în oraşul de pe Târnave în perioada 29 – 31 iulie. Festivalul este organizat sub înaltul patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României şi înaltul patronaj internaţional al Alteţei Sale Regale Prinţul Charles de Wales de către Asociaţia „Transilvania Fest”. Parteneri sunt Primăria şi Consiliul Local Blaj, Consiliul Judeţean, StratusMob şi Fundaţia Caritabilă a Familiei Raţiu Londra. Însoţiţi de primarul Gheorghe Rotar, viceprimarul Corneliu Basaraba şi secretarul municipiului, Sergiu Ştefănescu, cu toţii au vizitat ruinele Palatulului Culturii, construit în 1930 şi inaugurat de regele Carol al II-lea în 1936, aşezământul cultural fiind distrus într-un incendiu la începutul anilor ’90. Imobilul a fost renovat temporar la exterior, dar pentru completa lui restaurare Primăria Blaj a lansat, împreună cu Consiliul Judeţean Alba, un concurs pentru toţi arhitecţii cu drept de semnătură din România, în vederea restaurării şi refuncţionalizării acestuia. Bugetul estimat este de 2 milioane de euro, iar primarul Gheorghe Rotar a anunţat, optimist, că îi învită de pe acum pe jurnalişti la inaugurarea ce va avea loc în… 20 septembrie 2014.
Cu ocazia festivalului, va avea loc o cină pentru 60 de persoane în ruinele Palatului Cultural, gătită după „Cartea regală de bucate” a principesei Margareta, preparatele culinare fiind pregătite de maestrul Rareş Crăiuţ, directorul „Transilvania Fest”, ajutat de Pamela Roussos Raţiu.
Festivalul va avea loc pe Câmpia Libertăţii şi va cuprinde standuri de meşteşugari şi de produse agroregionale, alei cu flori, brânzeturi, vinuri şi miere, fiind organizate evenimente pentru copii şi spectacole.
„Sper ca, din punct de vedere organizatoric, festivalul «Transilvania Fest» să fie ireproşabil, pentru că, e în joc şi imaginea Primăriei Blaj, mai mult ca partener decât ca finanţator. Temele sunt super – obiceiuri şi tradiţii – şi nu puteam să nu îmbrăţişăm ideea”, a declarat primarul Gheorghe Rotar.
(R.G.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii

Bera Larisa

Publicat

în

UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia. Intervin pompierii Un incendiu a izbucnit, joi, 4 iulie, în jurul orei 18.00 la deșeuri menajere în Șanțurile Cetății din Alba Iulia Citește și: UPDATE FOTO | INCENDIU izbucnit la un lan de grâu în Coșlariu Nou. Intervin pompierii Detașamentul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea