Rămâi conectat

Actualitate

Cum va fi restructurată poliţia din Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută ieri, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea, a făcut unele precizări în legătură cu transformările ce vor avea loc în unitatea pe care o conduce. Acesta a declarat că din IPJ Alba vor pleca, conform grilei, 23 de persoane, poliţişti sau personal contractual. Şeful IPJ Alba a admis că acest număr se va micşora dacă sunt opţiuni benevole de demisie sau trecere în rezervă (deocamdată trei şefi de post au optat pentru pensionare). Mai mult, Căbulea a insistat asupra faptului că restructurarea se va face în urma unor evaluări extrem de serioase, angajaţii IPJ Alba urmând să fie supuşi unei examinări din punct de vedere al pregătirii şi rentabilităţii.
Şi poliţiile comunale se vor restructura, odată cu înfiinţarea a 11 secţii de poliţie rurală în judeţul Alba. Chestorul principal de poliţie Ioan Nicolae Căbulea a prezentat şi viitoarea structură a secţiilor de poliţie din Alba: la Alba Iulia vor fi două secţii de poliţie rurală, având arondate Galda de Jos şi Vinţul de Jos, pe zona Sebeş vor fi două secţii, cu sediul în Sebeş şi Şpring, la Aiud două secţii cu sediul în Aiud şi Unirea, la Blaj două, cu sediul în Blaj şi Jidvei, iar Apusenii vor fi acoperiţi de trei secţii de poliţie, una cu sediul în Câmpeni (având arondate Abrudul, Roşia Montană, Mogoşul, Ciuruleasa, Bucium, Vidra, Avram Iancu, Sohodol) alta în Albac (arondate Scărişoara, Gârda, Arieşeni) şi alta în Baia de Arieş (arondate Bistra, Lupşa, Sălciua, Ocoliş). Toate posturile de poliţie vor păstra doar câte un agent de poliţie cu atribuţii pe judiciar, fără funcţie de conducere. În urma reorganizării, 67 de şefi de post îşi vor pierde funcţiile (şi indemnizaţia de conducere aferentă) fiind redistribuiţi în serviciul de patrulare al secţiilor de poliţie rurală. După restructurare, în plata IPJ Alba vor rămâne 790 de angajaţi, din necesarul optim de circa 1000.
În ceea ce priveşte „sporul de antenă” de care beneficiau unii angajaţi din MAI, chestorul principal Căbulea a precizat că acesta va fi acordat doar angajaţilor care lucrează în medii unde se înregistrează cu adevărat radiaţii.
Nicoleta IDITA-TOMUŢA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

18-19 iulie 2024 | COD GALBEN de FURTUNĂ în Alba și alte județe din țară: Vijelii, grindină, descărcări electrice și averse torențiale ANM A emis joi dimineața o avertizare meteo cod galben de furtună valabil în Alba și alte județe din țară, în intervalul 18 iulie, ora 10 – 19 iulie, ora 02. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea