Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

270 de dascăli în competiţia pentru gradaţia de merit

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un număr de 270 de cadre didactice şi personal didactic auxiliar şi-au depus la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba dosarele pentru obţinerea gradaţiei de merit, ultima zi fiind data de 11 aprilie, ne-a informat  prof. Marcel Stan, inspector şcolar general adjunct al IŞJ Alba. Unele „dosare” conţin chiar şi 3 bibliorafturi cu documente justificative privind activitatea desfăşurată în perioada 1 septembrie 2006 – 31 august 2010.
Conform metodologiei, gradaţia de merit se va acorda pe o perioadă de 5 ani de zile, iar plata se va face începând cu 1 septembrie. Gradaţia de merit reprezintă 25 la sută din salariul de bază şi se acordă pentru 16 la sută din personalul didactic cu vechime de minim 3 ani în învăţământ şi performanţe deosebite. Numărul de gradaţii care se vor acorda se calculează astfel: din numărul stabilit prin aplicarea a 16 la sută din totalul posturilor didactice se scade numărul de gradaţii acordate în ultimii 3 ani, având în vedere că gradaţia de merit se acordă pe o perioadă efectivă de 5 ani, fără a fi luate în calcul perioadele de suspendare a contractului individual de muncă din motive neimputabile angajatului sau de exercitare a unei funcţii. Personalul didactic pensionat nu mai beneficiază de gradaţie de merit.
În continuare, documentele depuse de fiecare cadru didactic în parte vor fi analizate până în 20 aprilie de către inspectorul de specialitate, cu consultarea consiliului consultativ, iar apoi se va elabora raportul referitor la activitatea candidatului în specialitate. Comisia de coordonare a concursului în vederea acordării gradaţiei de merit va verifica dosarele până în 6 mai, ca de altfel şi federaţiile sindicale reprezentative din învăţământ. Lista aprobată de Consiliul de Administraţie al IŞJ Alba va fi afişată în 13 mai, iar contestaţiile asupra punctajului acordat se pot depune în perioada 16 – 18 mai. În 26 mai vor fi validate şi afişate rezultatele finale ale concursului, după rezolvarea contestaţiilor de către comisie,  în intervalul 19 – 23 mai.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Tradiţii şi obiceiuri de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii. Cum a ajuns această zi liberă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Obiceiuri și tradiții de 1 Mai – Ziua Internaţională a Muncii • Semnificația zilei de 1 Mai și scurte repere istorice. În anul 1889, Congresul Internaționalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai ca Ziua Internațională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago, ziua fiind comemorată prin manifestații muncitorești. Cu timpul, 1 mai a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea țărilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea