Record de vizitatori în Parcul din Şanţurile Cetăţii
Alba Iulia, 11 aprilie – Aşteptat cu interes, cel mai mare PARC din Alba Iulia i-a surprins în mod plăcut pe toţi cei care au venit cu dragoste pentru Cetatea lor în acest sfârşit de săptămână în Şanţurile Cetăţii. Practic, în primul week-end în care Şanţurile Cetăţii au fost deschise publicului a fost înregistrat un număr de peste 2.130 de vizitatori după numărătoarea efectuată de soldaţii din Garda Traseului celor Trei Fortificaţii.
Fără a dori să punem în umbră sau să ridiculizăm alte evenimente din ultima perioadă, în care cu diverse presiuni abia au fost strânse câteva zeci de oameni, considerăm că numărul mare de albaiulieni şi de turişti care au venit în acest week-end în PARCUL din Şanţurile Cetăţii denotă o altă realitate decât cea pe care unii au încercat să o inducă.
Apreciem faptul că albaiulienii au văzut cu ochii lor lucrările realizate şi nu ne propunem un deziderat neîmplinit nicicând în istorie: acela de a-i mulţumi până şi pe cei care nu au ochi să vadă obiectiv. Ne este de ajuns să ştim că albaiulienii care îşi iubesc cu adevărat oraşul apreciază realitatea existentă şi sunt mândri de Cetatea Alba Carolina.
lAtracţiile PARCULUI
Pe lângă detaliile prezentate anterior, vizitatorii au putut observa şi celelalte surprize pe care PARCUL din Şanţurile Cetăţii le oferă. Astfel, pe Traseul Sudic vizitatorii pot vizualiza următoarele obiective:
1. Viitorul Amfiteatru Roman, cuprins între Bastionul Sf. Ştefan şi Trinitarienilor, care va fi folosit pentru spectacolele în aer liber;
2. Centrul de Excelenţă de Echitaţie din Alba Iulia care este practic o oază de relaxare şi bun gust între Bastionul Sf. Ştefan şi Eugeniu de Savoia. Aici albaiulienii îi pot aduce pe cei mici pentru a vedea cei mai impresionanţi cai de paradă, cu un temperament echilibrat, celebrii cai de rasă friziană, de culoare neagră;
3. Statuia dedicată memoriei soldaţilor români necunoscuţi din regimentele de graniţă româneşti ale armatei austriece. Ţinând cont că avem de-a face cu un PARC organizat în interiorul unui sistem militar defensiv, amplasarea unei statui reprezentându-i pe soldaţii români din trupele de graniţă ale armatei austriece a fost un lucru firesc.
Pentru necunoscătorii care se aventurează mânaţi de diverse imbolduri ce trădează lipsa de cultură, trebuie precizat faptul că statuia dezvelită sâmbătă este în memoria înaintaşilor noştri, a românilor care pentru a scăpa de iobăgie s-au înrolat în regimentele de graniţă ale Armatei austriece. Decretul de înfiinţare a regimentelor româneşti de graniţă a fost semnat de către împărăteasa Maria Tereza în 15 aprilie 1762. Aceste regimente grănicereşti au fost primele unităţi militare româneşti constituite şi organizate după cele mai moderne standarde ale timpului.
Întrucât aceşti soldaţi români au fost şi în această Cetate şi au apărat-o în timpul evenimentelor când insurgenţii maghiari atacau locul, s-a găsit de cuviinţă să se cinstească memoria acestora şi prin acest mod: amplasând o statuie în memoria soldaţilor români.
Pe Traseul de Est, vizitatorii vor putea observa modul spectaculos în care Antreprenorul General al lucrărilor a găsit să capteze şi să folosească izvoarele existente şi nefructificate până acum. Mai mult, albaiulienii au apreciat cele trei suprafeţe cu luciu de apă în acest prim week-end în care PARCUL din Şanţurile Cetăţi a putut fi vizitat. Cel mai mare dintre ele, care face legătura spre Traseul de Nord al Şanţurilor, a fost populat cu peşti ornamentali, spre bucuria micilor albaiulieni.
Pe această cale, SC Grup Corint SA doreşte să le mulţumească albaiulienilor pentru răbdarea şi înţelegerea de care au dat dovadă în această perioadă în care a fost amenajat şantierul în interiorul Şanţurilor Cetăţii.
Despre SC Grup Corint SA
SC Grup Corint SA este o companie cu capital privat românesc înfiinţată în anul 1991, în judeţul Alba. SC Grup Corint SA este Antreprenorul General al lucrărilor care se derulează în Cetatea Bastionară de tip Vauban, datând din sec. XVIII, lucrări care vor aduce beneficii importante economice şi turistice municipalităţii din Alba Iulia. SC Grup Corint SA este un punct de referinţă la nivel naţional în restaurarea monumentelor istorice, având în prezent peste 40 de monumente restaurate printre care amintim: Castelul Huniazilor din Hunedoara, Cazinoul Sinaia, Mănăstirea Sinaia, Turnul Ştefan din Baia Mare, Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi, Castelul Haşdeu, Cetatea din Slobozia etc.
Informaţii oferite de biroul de presă al
GRUP CORINT S.A.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Ştirea zilei
VIDEO | Accident MORTAL pe DN 75, la Lupșa: Șoferul vinovat a fugit de la locul faptei. Bărbatul DECEDAT a fost găsit în șanț
Accident MORTAL pe DN 75, la Lupșa: Șoferul vinovat a fugit de la locul faptei. Bărbatul DECEDAT a fost găsit în șanț Un accident mortal a avut loc vineri seara la Lupșa, în județul Alba. Șoferul vinovat a fugit de la fața locului. Citește și: ACCIDENT rutier la Sebeșel: O vârstnică din Alba a ajuns […]