Rămâi conectat

Actualitate

Străzile din Alba Iulia cu cele mai multe accidente rutiere grave în 2012

Bogdan Presecan

Publicat

în

De la începutul anului 2012 până în prezent, pe raza municipiului Alba Iulia s-au produs un număr de 10 accidente rutiere datorate indisciplinei pietonilor, soldate cu rănirea gravă a 4 persoane şi rănirea uşoară a altor 6.

Cele mai multe accidente s-au produs pe străzile Tudor Vladimirescu şi Revoluţiei.

 Cu ocazia celor 7 acţiuni organizate de Poliţia Municipiului Alba Iulia, în această perioadă de timp, ce a avut drept scop prevenirea accidentelor rutiere datorate indisciplinei pietonilor, au fost aplicate un număr de 178 de sancţiuni contravenţionale, pietonilor care au fost depistaţi încălcând prevederile legale privind traversarea.

          Poliţia recomandă pietonilor:

–     Să se deplaseze numai pe trotuar, iar în lipsa acestuia, pe acostamentul din partea stângă a drumului, în direcţia dumneavoastră de mers. Când şi acostamentul lipseşte, sunteţi obligaţi să circulaţi cât mai aproape de marginea din partea stângă a părţii carosabile, tot pe direcţia dumneavoastră de mers.

–     Să traverseze drumul perpendicular pe axa acestuia, numai prin locurile special amenajate şi semnalizate corespunzător, iar în lipsa acestora, în localităţi, pe la colţul străzii, numai după ce v-aţi asigurat că o puteţi face în siguranţă.

–     Să traverseze doar pe culoarea „verde” a semaforului

–     Pentru a fi observaţi la timp de către conducătorii auto, pe timp de noapte, când se deplasează pe partea carosabilă a drumului care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, să poarte, aplicate pe îmbrăcăminte, accesorii fluorescent – reflectorizante sau o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.

–     După ce coboară dintr-un mijloc de transport, să nu traverseze prin faţa sau prin spatele vehiculului şi nu se angajeze în traversare atunci când se apropie un autovehicul cu regim de circulaţie prioritară care are în funcţiune semnalele speciale de avertizare luminoase şi sonore.

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

25 iulie | COD GALBEN de furtună în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice. Zone vizate

Bera Larisa

Publicat

în

25 iulie | COD GALBEN de furtună în Alba: Averse torențiale și descărcări electrice. Zone vizate ANM a emis joi, 25 iulie 2024, o avertizare cod galben de furună în județul Alba, valabil până la ora 21.30. Zone vizate : Județul Alba: Alba Iulia, Sebeș, Blaj, Zlatna, Câmpeni, Teiuș, Abrud, Ighiu, Săsciori, Bistra, Vințu de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea