Gangsteri politici
Marea manipulare continuă. Să împiedici Curtea Constituţională să se pronunţe trimiţându-i o suită de informaţii contradictorii doar ca să-ţi prelungeşti statul calp în scaunul măsluit al puterii, şi asta cu preţul agoniei economice şi izolării internaţionale a propriului popor este mai mult decât un atentat la democraţie, este un act de gangsterism politic. Producţia scade, investitorii au dispărut, seceta face ravagii, leul se prăbuşeşte – barometru infailibil al situaţiei economiei – şi trei milioane de români cu credite în valută îşi restrâng şi mai mult CONSUMUL, înjurând copios nesimţirea politicienilor noştri ori tâmpiţi, ori lipsiţi de scrupule. Pentru prima dată am văzut un Mugur Isărescu ieşit la rampă extrem de îngrijorat că dobânzile cu care România se împrumută acum de pe pieţele internaţionale au crescut periculos până la limita de 6,5 – 7%, considerată de avarie. Machiavelli rânjeşte satisfăcut din tenebrele istoriei. De ce USL, iniţiatorul şi organizatorul campaniei de suspendare a preşedintelui, nu a contestat listele electorale înainte şi nu DUPĂ referendum? Ioan Rus a cerut prefecţilor şi primarilor să se meargă din poartă în poartă pentru a verifica existenţa cetăţenilor. „Durează 3 secunde” – liniştea ministrul naţiunea. Un tânăr politician local, cu o înaltă funcţie administrativă, susţine senin că în judeţul Alba ar trebui tăiaţi din listele electorale peste 20.000 de cetăţeni, decedaţi, alienaţi mintal, cu buletinul expirat, plecaţi în străinătate sau cu domiciliul definitiv în alte judeţe. „Uită” că votarea se face cu buletinul, nu cu domiciliul. Oricum, poziţiile goale din liste în secţiile de votare sunt un nesecat izvor de fraudă. Ele pot fi încercuite pe furiş şi urnele „completate” cu buletinele aferente. Cele trei milioane de români, plecaţi sau nu definitiv în străinătate au dreptul constituţional să voteze sau nu, dacă şi-au păstrat cetăţenia. Nu poţi să tai persoane de pe listă – chiar dacă interesul politic ţi-o cere – numai pentru că vecinul nu ştie sigur unde se află sau dacă mai vine sau nu în ţară compatriotul său de alături.
Afirmam într-o analiză anterioară – şi iată, realitatea o confirmă – că, chiar dacă iniţiativa decapitării instituţiilor statului român i-a aparţinut lui Crin Antonescu (cu un Dan Voiculescu malefic în umbră), periculos cu adevărat pentru democraţie în România rămâne Victor Ponta. Îl recomandă nu numai maniera incalificabilă în care şi-a „acoperit” furtul intelectual refuzând să demisioneze, ci şi insidiozitatea cu care a folosit guvernul, punctând decisiv prin ordonanţe de urgenţă – interzise în vacanţa parlamentară – cu ajutorul cărora a restrâns atribuţiilor Curţii Constituţionale şi a schimbat Avocatul Poporului; totul pentru a avea deschisă calea suspendării preşedintelui. După ce, prin trădare, în Parlament s-a constituit o altă majoritate iar şefii celor două Camere au fost schimbaţi, pentru ca Blaga să nu-i urmeze lui Băsescu în perioada interimatului. Uluită şi indignată, Uniunea Europeană a reacţionat prompt, oprind finanţarea economiei pe patru programe şi blocând fondurile pentru autostrăzi. „Se confirmă că România şi Bulgaria nu sunt pregătite să între în spaţiul Schengen nici măcar în două etape, cum ne propusesem”, a subliniat joia trecută ministrul de interne german. România va avea nevoie de ani să-şi repare credibilitatea zdruncinată grav în ultimele două luni.
Până recent România înregistra o creştere economică robustă, însă prăbuşirea leului datorită tulburărilor politice a furat din banii de consum, iar sistarea fondurilor europene va pune în imposibilitate Guvernul să creeze noi locuri de muncă. Este foarte important să se înţeleagă, Consiliul Europei e obligat să monitorizeze şi implicaţiile politice, îndeosebi cele legate de atentarea la statul de drept şi principiile democratice, ale programelor anticriză iniţiate de guvernele din ţările UE. Iată cum criza economică are o consecinţă nebănuită, devine o criză a democraţiei – ca nouă componentă a crizei mondiale. Aşa se nasc statele totalitare. Băsescu a comis o uriaşă greşeală când şi-a asumat responsabilitatea de anunţa el în locul Guvernului (pentru a-i cruţa audienţa) programul de austeritate care a salvat România. Puţini ştiu că acest drept i l-a dat Constituţia, care atribuie şi Preşedinţiei atribuţii executive la fel ca Guvernului. România are, constituţional, un regim semiprezidenţial. Adevărat, Crin Antonescu şi Victor Ponta l-au transformat în regim parlamentar. Şi nu admit sub nicio formă că au declanşat o lovitură de stat.
Mihai BABIŢCHI
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Editorial
FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului
FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]