Transavia – performanţă şi profit în creştere pentru liderul pieţei româneşti a cărnii de pasăre
Exclusivitate: Interviu cu dl. Ioan POPA, director general Transavia
– Stimate d-le director general Popa, ce face Transavia la 22 de ani de activitate şi după 3 ani de criză?
– Transavia este la ora actuală cea mai mare companie din industria alimentară cu un circuit închis de producţie din România. Pot să spun că, după 22 de ani de la înfiinţare, compania a crescut în permanenţă, şi-a diversificat portofoliul de produse şi a îmbunătăţit continuu calitatea acestora. Faptul că în întreg anul de activitate 1991 am produs atâta carne cât producem acum în 4 ore spune totul despre evoluţia companiei. Modul cum am condus această companie şi cum oamenii au înţeles să îşi facă datoria a făcut ca toate provocările ce au apărut pe parcurs, inclusiv criza economică, să nu ne influenţeze major. Chiar dacă ultimii ani au fost foarte grei, din cauza schimbărilor economice, compania a crescut în permanenţă şi pentru acest an previzionăm o cifră de afaceri de 120 de milioane de euro, în creştere faţă de anii trecuţi. În plus, cu toate greutăţile în viaţa economică şi socială a ţării, Transavia va realiza în acest an cel mai mare profit din istoria companiei.
– Care sunt realizările, dar şi provocările acestor ani?
– Toate dotările tehnice, toate utilajele şi maşinile existente în companie sunt tehnologii de ultimă generaţie astfel încât funcţionăm la cei mai înalţi parametri tehnici si economici. Investiţia în tehnologie este una permanentă, actualizată după cele mai noi echipamente apărute la liderii mondiali în domeniu. În ultimii 7 ani, Transavia a investit peste 60 de milioane de euro. Am reuşit să ne integrăm în totalitate producţia, inclusiv prin faptul că de 2 ani am înfiinţat şi o divizie vegetală pentru a ne produce cerealele, iar acum avem în exploatare aproximativ 7000 de hectare în judeţele Alba, Sibiu şi Cluj. Arendatorii primesc 100 euro/ha sau 800 kg de cereale/ha + o sumă fixă în bani, egală cu nivelul impozitului agricol anual corespunzător suprafeţei de teren arendate. În cursul acestui an am pus în funcţiune şi un nou complex de creştere păsări la Cristuru Secuiesc, judeţul Harghita, cu o producţie de 5000 de tone anual, astfel încât ne apropiem vertiginos de o cantitate totală anuală de 60.000 de tone. Apoi am reuşit, după 5 ani de activitate de la preluarea Avicola Braşov, să o retehnologizăm, să o restructurăm şi să o modernizăm, şi să implementăm aici principiile noastre de lucru, astfel încât acum şi această societate funcţionează la parametri similari cu Alba. Cred cu tărie că, deşi personal nu sunt întotdeauna o prezenţă foarte confortabilă pentru cei din jurul meu, pentru cei care lucrează cu mine sau chiar pentru societate în ansamblul ei, atât eu, cât şi colaboratorii mei ne-am străduit de fiecare dată să facem ce este mai bine, mai corect şi mai drept, în aşa fel încât rezultatul să fie unul pozitiv. Am respectat instituţiile statului în permanenţă, dar putem să fim mândri că şi ele ne-au respectat pe noi. În principiu, în modul nostru de lucru şi de viaţă primează achitarea obligaţiilor faţă de statul în care trăim şi faţă de oamenii care lucrează în companie, astfel încât am reuşit să nu fim restanţieri niciodată la aceste două categorii importante.
– Care sunt planurile de viitor pentru Transavia?
– Vom continua să dezvoltăm capacităţile de producţie, inclusiv creşterea terenurilor luate în exploatare. Piaţa internă continuă să fie principala noastră zonă de desfacere. Consumatorii români optează din ce în ce mai mult pentru carnea de pui în alimentaţie si caută produse de calitate, realizate în condiţii de siguranţă alimentară deplină, iar noi ne-am asumat misiunea de a aduce pe piaţă doar astfel de produse. Şi extinderea la nivel internaţional face parte din obiectivele Transavia, de aceea ne vom axa pe valorificarea fiecărei oportunităţi de acest fel. Rezultatele nu au întârziat să apară, deoarece în 2011, ponderea exportului în cifra de afaceri a Grupului Transavia a fost de cca 10%, iar în 2012 estimăm o creştere până la 12-15 la sută.
Despre Transavia
Transavia, societate pe acţiuni cu capital privat integral românesc, este liderul pieţei româneşti a cărnii de pasăre. Transavia a fost înfiinţată în 1991, iar acţionarul majoritar şi directorul general al Grupului Transavia este dr.ing. Ioan Popa. Cu un număr de peste 1400 de angajaţi, compania a intrat în rândul elitei producătorilor europeni, cu performanţe deosebite în producţie şi vânzări. În prezent, Grupul Transavia produce peste 60.000 de tone de carne pe an în facilităţile sale de producţie din Transilvania. Transavia deţine 15 ferme de creştere pui de carne, două ferme de reproducţie şi două staţii de incubaţie, o fabrică de nutreţuri combinate, două abatoare performante de industrializare a cărnii şi o fabrică de procesare a cărnii, precum şi două ferme vegetale. Din toamna anului 2007, Avicola Braşov, unul dintre producătorii cu tradiţie pe piaţa românească, face parte din grupul Transavia. Produsele Transavia sunt realizate în conformitate cu cele mai înalte standarde în domeniu, sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu şi deţin certificările IFS (International Food Standard) şi BRC (British Retail Consortium). Produsele Transavia sunt prezente pe piaţa internă în procent de 75% în marile lanţuri de retail prin brandurile Fragedo şi Papane. Transavia este prezentă pe piaţa internaţională prin exporturi în ţări din Comunitatea Europeană (printre care Franţa şi Marea Britanie), Africa şi Orientul Apropiat. În 2006, Transavia a fost distinsă cu titlul de furnizor al Casei Majestăţii Sale Regele Mihai I.
Secțiune Știri sub articolul principal
Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI
Știri recente din categoria Economie
PROIECT DIGITALIZARE NIVASIG OFFICE SRL Numele Beneficiarului : NIVASIG OFFICE SRL NIVASIG OFFICE SRL , cod de identificare fiscala 33900408, inregistrata la Registrul Comertului nr. J02/1274/2014, cu sediul in Municipiul Arad, Strada Abrud, Nr. 102, Bloc 131, Ap. 12, Județ Arad, deruleaza incepand cu data de octombrie 2024, proiectul nr 795, intitulat “Proiect Digitalizare NIVASIG […]