Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Luna iulie aduce scumpiri la curent, țigări și serviciile de pe litoral

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De astăzi plătim mai mult pentru energia electrică. Preţurile pentru toate categoriile de consumatori vor creşte în medie cu 5%. Potrivit ANRE, măsura este justificată de respectarea angajamentelor asumate faţă de FMI şi de necesitatea corelării costurilor de producţie, transport şi distribuţie cu rata inflaţiei, care a depăşit 13% în 2010 şi 2011. Totodată, creşterea are în spate şi ajustarea costurilor de producţie, transport şi distribuţie. Ultima modificare a tarifelor şi preţurilor reglementate a avut loc pe 1 ianuarie 2010.
Veștile sunt rele și pentru fumători. Creşte acciza la tutun, ceea ce înseamnă că pachetul de ţigări se va scumpi cu 15 până la 20 de bani. Conform calendarului, accizele pe tutun în România trebuie aliniate până în 2017 la nivelul celor din Uniunea Europeană, și automat și preţul ţigărilor.
Tot de astăzi litoralul românesc intră în plin sezon estival. Treptat, preţurile vor creşte atât la cazare, cât şi la servicii pe plajă. Cine şi-a rezervat cameră la hotel din timp, nu are nicio grijă acum, preţul rămâne acelaşi. Vor simţi însă scumpirea turiştii de weekend și cei care hotărăsc în ultimul moment să-și petreacă vacanța la mare. (I.S.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale

Ziarul Unirea

Publicat

în

E oficial! Au fost devansate alegerile prezidențiale Legea care prevede vă alegerile pentru Preşedintele României să fie organizate cu cel mult trei luni anterioare lunii în care ajunge la termen mandatul de Preşedinte al României a fost promulgată, marți de Klaus Iohannis. Klaus Iohannis a semnat, marți, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea art. 5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea