Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

6-10 aprilie: Povești de succes, la Alba Iulia. Personalități din Alba, în dialog cu tinerii, în cadrul conferinței ”BookLand Evolution”

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

BKL__670x2502Câteva dintre cele mai interesante personalităţi lansează liceenilor şi studenţilor din Alba Iulia o propunere de nerefuzat: o întâlnire timp de trei ore în cadrul căreia îşi pot descoperi vocaţia şi găsi soluţii pentru viitorul profesional, cu prilejul Conferinţelor practice pentru tineri BookLand Evolution.   

Evenimentul se va desfăşura începând cu data de 6 aprilie 2015 la Universitatea “1 Decembrie 1918” în Aula Facultăţii de Teologie, tinerii fiind invitaţi să participe gratuit de luni până vineri (6-10 aprilie), în intervalul orar 15:00-17:00.

Printre personalităţile care au răspuns deja pozitiv invitaţiei Bookland Evolution se numără: George Bounegru (Arheolog), Ada Rus (Director executiv adjunct – OIR POSDRU Regiunea Centru), Ioana Câmpean (Antreprenor), Iulia Gus (Blogger), Silvan Stincel (Artist), Adrian Butuc (Certified Coach, Teacher & Speaker), Cipriana Stan (co-fondator Ping şi Pong), Bumbu Ioan Gruia (Preşedinte – Asociaţia Pakiv România, Secretar General – IRU) iar lista continuă.

Caravana Conferinţelor practice BookLand Evolution se va deplasa apoi în alte 9 oraşe din ţară, poposind, timp de o săptămână în fiecare. Următorul oraş din itinerariu este Târgu Mureş.

Prima parte a Conferinţelor (sesiunea de primăvară) se va încheia în vara după 60 zile iar cea de-a doua parte (sesiunea de toamnă) are aceeaşi durată (21 septembrie – 4 decembrie); în total, peste 1.000.000 liceeni şi studenţi din 23 oraşe sunt invitaţi să descopere soluţii pentru viitorul lor profesional şi să îşi lărgească orizontul de cunoştinţe mulţumită experienţelor şi ideilor împărtăşite de cei peste 800 profesionişti consacraţi, care se vor alătura BookLand Evolution de-a lungul anului 2015.

BookLand Evolution le pune la dispoziţie liceenilor încă o surpriză: este vorba de platforma online www.inPractica.ro, prin care au acces la programe de practică, internship, traineeship, part-time jobs şi voluntariat în companii sau organizaţii din România.
Parteneri locali: Universitatea “1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Uniunea Studenţilor din România, Liga Studenţilor din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Asociaţia Pakiv România, Cofetăria Edis.

Despre BookLand

 In 2011 BookLand a adus schimbarea in lumea cartii. A coborat-o din turnul de fildes si a adus-o in mijlocul oamenilor – in realitatea lor cotidiana si in spatiul lor de socializare si recreere – facand-o astfel mai accesibila si mai dezirabila. BookLand s-a lansat in cel mai mare mall din Bucuresti, printr-un targ de carte pilot. La cererea editurilor a continuat timp de 3 ani cu o caravana nationala de carte, activa 10 luni pe an, care a poposit in centrele comerciale, pietele si parcurile din peste 40 orase, devenind cea mai ampla manifestare culturala.  Lansarea librariei online www.book-land.ro a fost un pas firesc, oferind peste 30.000 de titluri de carte, e-books, audiobooks, muzica, film, jocuri, cadouri si birotica de la peste 200 furnizori. Tabara Coolturala BookLand adresata tinerilor – cu 2 editii deja la activ – sub forma unui program de educatie alternativa si nonformala vizeaza stimularea competentelor de comunicare si creativitate.  Din 2014 avem o noua misiune: de a le oferi gratuit tinerilor din intreaga tara instrumentele necesare dezvoltarii personale si profesionale. Vrem sa-i ajutam  sa isi descopere talentele, sa acumuleze experiente, sa cunoasca profesionisti si sa invete lucruri noi pentru a-si putea modela viitorul. Conferinţele practice pentru tineri BookLand Evolution se adreseaza tuturor liceenilor si studentilor din 23 orase care au ocazia de a intalni 800 personalitati marcante.  Ca extensie pragmatica a conferintelor, inPractica.ro este o platforma GRATUITA in care tinerii pot gasi oportunitati de practica, internship-uri, traineeship-uri, part-time jobs si voluntariat, pentru a-si perfectiona abilitatile, a dobandi cunostinte practice si a-si defini obiectivele carieristice.

[nggallery id=232]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat

Bogdan Ilea

Publicat

în

Accident în Alba Iulia, zona Dedeman: Două mașini implicate. Traficul este îngreunat Un accident rutier s-a petrecut în data 25 aprilie, în Alba Iulia, zona Dedeman, între două mașini care s-au tamponat. Pompierii au intervenit pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin cu două autospeciale, 1 ASAS și 1 EPA pentru asigurarea măsurilor […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea