Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

4-5 august 2023| Marșul Factorilor Poștali la Alba Iulia. Ediție record cu aproape 1.000 de participanți

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

4-5 august 2023| Marșul Factorilor Poștali la Alba Iulia. Ediție record cu aproape 1.000 de participanți

Compania Națională Poșta Română și Fundația Poșta Română organizează, în perioada 4-5 august, la Alba Iulia, ediția a 43-a a Marșului Factorilor Poștali, competiție profesional-sportivă dedicată exclusiv angajaților Poștei Române. Competiția din anul acesta este una a recordurilor, în primul rând prin numărul de participanți care se ridică la aproape 1.000 de persoane.

Finala competiției din acest an va avea loc în incinta Cetății Alba Carolina, sâmbătă, 5 august, de la ora 10:30. La linia de start se vor alinia, în Piața Cetății, 84 de poștași sportivi din toată țara: 42 de femei și 42 de bărbați, ocupanții locurilor fruntașe (1 sau 2) din etapa județeană a Marșului, din cele 41 de județe și din București. Categoriile premiate vor cuprinde primele trei locuri, dar și categorii ca cel mai vârstnic, cel mai tânăr sau cel mai tehnic participant.

”Construim spitalele speranței” este titlul sub care va fi organizată o licitație caritabilă, în ziua de vineri, 4 august, cu începere de la ora 19:00, în Sala Unirii – Spațiile Expoziționale Nord. Prin intermediul Fundației Poșta Română vor fi licitate lucrări de artă, tablouri donate de trei pictori consacrați, prieteni ai Fundației și ai Poștei Române. Fondurile obținute, la fel ca și anul trecut, vor fi direcționate către Fundația HOSPICE Casa Speranței, pentru construirea spitalului de îngrijiri paliative de la Adunații Copăceni. Evenimentul este deschis oricăror persoane care doresc să participe la strângerea de fonduri, în cadrul licitației acceptându-se și donații individuale.

Ce este Marșul Factorilor Poștali

Este cea mai longevivă competiție profesional – sportivă din România, desfășurându-se aproape neîntrerupt din anul 1977. Scurtele întreruperi au avut întotdeauna cauze obiective, cum ar fi pandemia de coronavirus din 2020.

Deja a devenit o tradiție ca angajații poștali să se pregătească pentru Marș întreg anul, unii cu antrenor, alții pe cont propriu, fără sprijin de specialitate. La ediția 2023 se vor întrece concurenți care lucrează în Poștă de aproape 40 de ani, dar și alții, proaspăt angajați de nici două luni.

Ediția 2023 este organizată, pentru al doilea an la rând, cu fonduri exclusiv din sponsorizări, bucurându-se de cel mai mare buget din istoria sa. Pentru că numără și cei mai mulți participanți, de 46 de ani încoace (aproape 1.000 de angajați poștali), este considerat a fi și cel mare team building sportiv din România.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Obiceiuri, superstiţii și tradiții de Florii: Ramurile de salcie sunt așezate înainte de culcare sub pernele fetelor nemăritate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Duminica Floriilor • Obiceiuri de Florii •  Superstiţii de Florii • Tradiţii de Florii Sărbătoarea Floriilor reprezintă cea mai importantă sărbătoare care vestește Paștele. Ea rememorează intrarea Domnului Iisus în Ierusalim, unde a fost aclamat de locuitorii oraşului şi întâmpinat cu frunze de palmier, şi fiind totodată sărbătoarea celor care poartă nume de flori. De Florii, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea