Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

30 de elevi din Alba sunt implicaţi în activităţi de protecţie a mediului şi utilizarea eficientă a resurselor umane

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Săptămâna europeană a tineretului se desfăşoară la nivel european în perioada 26 mai – 2 iunie, şi pune accentul asupra participării cetățenești active a tinerilor în societate. În cadrul activităților desfășurate pentru a marca această săptămână, Centrul Europe Direct Regiunea Centru alături de 30 de tineri elevi din Alba s-au implicat în activități ce urmăresc protecția mediului și utilizarea eficientă a resurselor naturii. Prin organizarea atelierului domestic ”Cum să acționăm în mod durabil” ce are loc în 31 mai 2013 la sediul ADR Centru, 30 de elevi din 6 școli din județ, alături de profesorii lor, au realizat mici proiecte axate pe comportamentul responsabil față de mediul înconjurător.

Atelierul domestic „Cum să acţionăm în mod durabil”, organizat de Centrul de informare Europe Direct Regiunea Centru şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru încearcă să conștientizeze și să promoveze în mod concret obiectivul Uniunii Europene referitor la asigurarea unei dezvoltări durabile. Evenimentul organziat se adresează elevilor din Regiunea Centru (clasele V-X), în special de la nivelul judeţului Alba și reprezintă o bună ocazie pentru participanţi de a afla informaţii practice şi interesante despre cum pot contribui în fiecare moment la protejarea mediului. Evenimentul care se va desfăşura vineri, 31 mai 2013, ora 13, la sediul ADR Centru va implica elevii și profesorii în discuţii interactive despre modul în care acţiunile fiecăruia influenţează mediul înconjurător, urmând a se continua cu un concurs pe echipe de cunoştinţe pe tema dezvoltării durabile.

”Prin organizarea acestor tipuri de activități și evenimente încercăm să cooptăm și să implicăm activ și tinerii în activitățile care le vor susține pe viitor dezvoltarea. Cu ajutorul elevilor și al profesorilor reușim, să vedem care este punctul lor de vedere în ceea ce privește dezvoltarea durabilă, să ne adaptăm mesajele în așa fel încât să fie înțelese de câți mai mulți oameni și, nu în ultimul rând, să transmitem mai departe colegilor lor sau familiilor, anturajului, ceea ce putem face cu toții ca să ne comportăm civilizat și să respectăm mediul înconjurător. Prin intermediul Centrului Europe Direct Regiunea Centru, ne unim eforturile cu cele ale reprezentanților Uniunii Europene, cu celelalte centre și cu activitățile școlare pentru a responsabiliza tinerii și a îi educa pentru utilizarea eficientă a resurselor”, a declarat domnul Simion Crețu director general ADR Centru.

Tot în cadrul acestui atelier, organizatorii au lansat o provocare elevilor participanți și completarea activităților  prin conceperea unor postere informative pornind cu următoarele teme: ”Europa luptă împotrivă schimbărilor climatice”, ”Reducerea consumului de energie – calea spre o Europă curată”, „Apa e viaţă şi trebuie preţuită nu risipită” și ”Consumăm mai puţin  – reciclăm mai mult”. Acțiunea de azi a fost realizată prin parteneriatul de mai lungă durată pe care ADR Centru îl derulează cu Inspectoratul Școlar Județean Alba, parteneriat dezvoltat în ultima perioadă prin activitatea prof. Alina Bud, inspector școlar de specialitate.

Lucrările realizate de către elevi vor fi distribuite ulterior în școli și destinate publicului larg. Atașăm și lista nominală a participanților la Atelierul domestic ”Cum să acționăm în mod durabil”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea