Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

29 mai: Maestrul Tudor Gheorghe vine din nou la Alba Iulia. Va prezenta publicului spectacolul „Lecţia”. Cât costă biletul

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tudor Gheorghe Lectia afis 1-1Maestrul Tudor Gheorghe vine din nou în spectacol la Alba Iulia, pentru a încânta iubitorii muzicii sale, de cultură pură românească. De această dată,  va pune în scenă spectacolul „Lecţia”, ce va avea loc cu începere de la ora 19.00, la Casa de Cultură a Sindicatelor. Preţul unui bilet este de 50 lei şi poate fi achiziţionat de la casa de bilete a instituţiei.

”Lectia” este un spectacol în care regăsim fragmente din istoria naţională, reflectări asupra esenţei limbii strămoşeşti, descoperirea scriiturilor unor poeţi români de geniu, dar care nu sunt foarte prezenţi în atenţia noastră, totul fiind îmbrăcat în muzica inconfundabilă a lui Tudor Gheorghe şi presărat cu momente de umor de mare  fineţe.

Tudor Gheorghe nu are pretenţia de a ”preda” o lecţie publicului sau ci mai degrabă de a readuce în atenţia publicului acele coordonate valorice pe care orice român de rând le simte involuntar, genetic.

”Lecţia” este o intenţie de a face publicul să reconştientizeze frumuseţea, normalitatea, dragostea de neam şi limbă. “Dicționarul explicativ al limbii române dă cinci definiții pentru cuvântul ”lecție”. Departe de a cădea in didacticism, spectacolul meu ”Lecția” are câte ceva din toate cele cinci definiții. De la pledoaria pentru păstrarea curățeniei limbii române, la redescoperirea primelor manifestari literare prezentate cu umor, unele sub formula ” știați că?”, de la candoarea exprimării poetice a iubirii, romantice sau erotice, până la cea mai frumoasă poezie de dragoste și până la cum ne-am pierdut vocalele din cuvinte sau despre ce n-ar trebui sa uitam: să iubim. Iată câteva din temele pe care le vom dezbate în spectacolul ”Lecția””, spune maestrul Tudor Ghoerghe.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Incendiu în Sebeș la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Au intervenit pompierii În jurul orei 16:30, 25 aprilie, pompierii din Sebeș au intervenit pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la mai multe deșeuri depozite într-o clădire dezafectată. Pomperii din Sebeș intervin cu trei autospeciale, 2 ASAS și 1 EPA pentru stingerea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea