29 iunie – 1 iulie, perioada desfășurării Festivalului Național de Dansuri și Tradiții Populare Cugir – Vinerea

,,Festivalul Național de Dansuri și Tradiții Populare” Cugir – Vinerea, ediția a VII-a, va avea loc în acest an în perioada 29 iunie – 1 iulie 2018, în avans cu mai bine de o lună de zile față de edițiile precedente, care se desfășurau de obicei, după jumătatea lunii august.

Potrivit informațiilor, organizatorii: Primăria și Consiliul Local Cugir au stabilit de comun acord ca evenimentul sa fie decalat în așa fel încât să nu se desfășoare prea aproape de o altă manifestare locală importantă și anume ,,Toamna Cugireană” programată în acest an pentru jumătatea lunii septembrie. Ca și în ediția trecută (18 – 20 august 2017) festivalul va debuta cu parada portului popular și atelierul de dansuri pe bulevardul Alexandru Sahia din Cugir, în ziua de vineri, 29 iunie, ora 17.00.

Sâmbătă, 30 iunie, vor avea loc jocurile sportive tradiționale în Poiana cu goruni, începând cu ora 10.00 dimineața. De la ora 16.00, vor începe atelierele de dansuri pe platoul din fața scenei din Poiana cu goruni, iar de la ora 18.00, vor debuta recitalurile pe scena festivalului. Nu vom uita nici de focul de tabără și de muzica pentru tineret.

Ziua de duminică, 1 iulie, se va deschide cu parada portului popular de la ora 11.00 în localitatea Vinerea, iar de la ora 14.00 va începe în poiană spectacolul folcloric, susținut de ansambluri folclorice tradiționale și de artiști consacrați ai muzicii populare. ,,Urmează ca în scurt timp, să facem public programul complet al manifestărilor dedicate acestui eveniment”, ne-a declarat viceprimarul Cugirului ing. Călin Furdui. (C.P.)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...