Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

26-27 iulie 2023| COD GALBEN de inundații în județul Alba: Râurile vizate de avertizări

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

26-27 iulie 2023| COD GALBEN de inundații în județul Alba: Râurile vizate de avertizări

În data de 26 iulie 2023, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis o avertizare de cod portocaliu pentru o serie de râuri din diverse bazine hidrografice din România.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Avertizarea este valabilă în intervalul 26 iulie 2023, ora 12:00, până la 27 iulie 2023, ora 12:00.

Zone afectate de avertizare

Județele Maramureș și Satu Mare sunt afectate de avertizarea pentru râurile din bazinele hidrografice: Vișeu – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Iza – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Lăpuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior și Tur – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

În județele Bistrița Năsăud, Bihor și Cluj, avertizarea vizează Someșul Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Someșul Mic – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior și Crișul Repede – bazin amonte Stația Hidrometrică Ciucea și afluenții aferenți sectorului aval Stația Hidrometrică Ciucea.

În județele Harghita, Mureș, Bistrița Năsăud, Cluj și Alba, codul portocaliu este valabil pentru Mureș – bazin amonte Stația Hidrometrică Glodeni și afluenții aferenți sectorului aval Stația Hidrometrică Glodeni (amonte confluență cu râul Târnava), Târnava Mică – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, Târnava Mare – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior și Mureș – afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Târnava – amonte Stația Hidrometrică Săvărșin.

În județele Gorj și Caraș-Severin, râurile afectate sunt Cerna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, iar în județele Hunedoara și Gorj, se impune atenție pentru Jiu – bazin amonte Stația Hidrometrică Sadu și afluenții aferenți sectorului aval Stația Hidrometrică Sadu – amonte confluență cu râul Gilort.

Județul Gorj este afectat și de avertizarea pentru râurile Gilort – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior și Motru – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

În județele Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Vâlcea și Argeș, avertizarea vizează Olt – bazin amonte Stația Hidrometrică Micfalău și afluenții aferenți sectorului aval Stația Hidrometrică Micfalău – amonte Stația de Acumulare Ionești.

Județele Gorj, Vâlcea, Dolj și Olt sunt afectate de avertizarea pentru Olteț – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, iar județele Argeș și Dâmbovița pentru Argeș – bazin superior și Dâmbovița – bazin superior.

În județele Dâmbovița, Prahova și Ilfov, avertizarea este valabilă pentru Ialomița – bazin amonte Stația de Acumulare Pucioasa și afluenții aferenți sectorului aval Stația de Acumulare Pucioasa – amonte Stația Hidrometrică Siliștea Snagovului. În județele Prahova și Ialomița, se impune atenție pentru Prahova – bazin amonte Stația Hidrometrică Prahova și afluenții aferenți sectorului aval Stația Hidrometrică Prahova.

Județele Brașov, Covasna, Buzău și Prahova sunt afectate de avertizarea pentru Buzău – bazin amonte Stația Hidrometrică Nehoiu și afluenții aferenți sectorului aval Stația Hidrometrică Nehoiu – amonte Stația Hidrometrică Banița.

În județul Suceava, avertizarea vizează Suceava – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, iar în județele Suceava și Neamț, avertizarea este valabilă pentru Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Județele Suceava, Harghita, Neamț și Bacău sunt afectate de avertizarea pentru Bistrița – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

În județele Harghita, Bacău, Neamț, Covasna și Vrancea, codul portocaliu este valabil pentru Trotuș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Județul Vrancea este afectat și de avertizarea pentru râul Putna – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

În județele Neamț, Iași, Vaslui, Bacău, Galați și Vrancea, avertizarea este valabilă pentru Bârlad – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, iar în județele Botoșani și Iași, pentru Jijia – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi

Ziarul Unirea

Publicat

în

Superstiții în Vinerea Mare: Ce NU ai voie să faci în această zi Vinerea Mare sau Vinerea Patimilor – ziua în care Iisus Hristos a fost răstignit și a murit pe cruce, vine cu interdicții creștine sau cu diferite obiceiuri ce diferă de la regiune la regiune. Multe persoane respectă aceste obiceiuri cu speranța că […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea