Rămâi conectat

Curier Județean

25 iunie| Marea Unire Tesla: Zeci de pasionați ai cunoscutei mărci de autoturisme electrice se întâlnesc la Ciugud, Alba Iulia și Păuca

Publicat

în

25 iunie| Marea Unire Tesla: Zeci de pasionați ai cunoscutei mărci de autoturisme electrice se întâlnesc la Ciugud, Alba Iulia și Păuca

Zeci de proprietari de autoturisme electrice TESLA din întreaga țară se întâlnesc, sâmbătă, 25 iunie 2022, la Marea Unire Tesla: Ciugud – Alba Iulia – Păuca, cel mai mare eveniment național al pasionaților celebrei mărci de autoturisme electrice.

Punctele inedite ale programului vor fi concertul mașinilor electrice – Tesla light and music show și o demonstrație cu autoturismul autonom sau cum va arăta viitorul mașinilor fără șofer. Demonstrația va prezenta modul în care mașinile electrice pot circula fără șofer, cum recunosc un drum nou și cum își stabilesc măsurile de siguranță în timpul condusului autonom.

Elit - Gustul Desăvârșit

Întâlnirea are ca scop promovarea transportului ecologic prin folosirea mașinilor electrice și va cuprinde totodată lansarea unui provocări pentru fondatorul Tesla, Elon Musk, de a veni în România pentru următoarea ediție a Marii Uniri Tesla.

Evenimentul va începe, în jurul orei 9:30, cu o cafea servită în parcarea Primăriei Comunei Ciugud, unde există două stații verzi de încărcare pentru autoturismele electrice. Participanții, care s-au anunțat din întreaga țară, vor schimba impresii despre mașinile electrice pe care le conduc. Un punct inedit va fi concertul mașinilor electrice – Tesla light and music show, urmat de o demonstrație cu autoturismele autonome (condus fără șofer). Va urma o vizită la Școala Ciugud, prima școală smart din mediul rural din România, dar și o oprire la Theodora Golf Club, cel mai modern teren de golf din România.

Caravana va porni apoi pe traseul Ciugud – Teleac – Hăpria – Păuca (în județul Sibiu), o distanță de aproximativ 40 de kilometri. În comuna Păuca, participanții vor avea o întâlnire cu reprezentanții administrației locale, vor vizita Școala Gimnazială, o școală „smart” care a fost construită recent, precum și Biserica Evanghelică Păuca, monument istoric din secolul XIII.

În jurul orei 18:00 întreaga caravană va ajunge în Cetatea Vauban din Alba Iulia. Mașinile electrice vor fi parcate în Piața Cetății pentru a putea fi admirate de turiști și localnici, iar proprietarii lor vor oferi detalii tehnice sau alte informații celor interesați de electromobilitate. De asemenea, în cursul serii este programat un nou concert al mașinilor electrice – Tesla light and music show. Și la Alba Iulia, participanții la eveniment vor avea o întâlnire cu reprezentanții administrației locale pentru a discuta despre proiectele de electromobilitate.

Marea Unire Tesla: Ciugud – Alba Iulia – Păuca este organizată de primăriile celor trei localități în parteneriat cu Asociația Tesla Happy Owners România (THOR), organizație care reunește proprietari de autoturisme electrice din întreaga țară.

Informații de background:

Comunele Ciugud și Păuca promovează transportul ecologic, iar ambele administrații locale au stații de încărcare verzi pentru autoturismele electrice. Astfel, în parcarea celor două primării există un complex de panouri fotovoltaice, care produc energie electrică pentru alimentarea sediilor administrative dar și a celor două stații de încărcare, montate de fiecare localitate. Fiecare primărie folosește câte un autoturism eco, respectiv un autoturism electric la Ciugud și un autoturism hibrid la Păuca. Ciugudul are și a treia stație verde de încărcare în satul Hăpria, la Centrul de Informare Turistică.

La rândul său, municipiul Alba Iulia susține transportul ecologic prin mai multe proiecte de mobilitate. Astfel, printr-un proiect cu fonduri europene a achiziționat 13 autobuze electrice cu 13 stații de încărcare lente și patru rapide. De asemenea, Alba Iulia și Ciugud au depus în parteneriat pe PNRR un alt proiect pentru achiziționarea a 21 de autobuze electrice și a unui microbuz, cu stațiile aferente de încărcare lentă sau rapidă.

Pentru autoturisme electrice, municipalitatea a amplasat 3 stații de încărcare și urmează a amplasa în acest an alte 16 în diferite zone ale orașului. De asemenea, pentru 2023, Alba Iulia are în plan să monteze cel puțin 45 de stații de încărcare lente sau rapide pentru autoturisme.

În luna mai a acestui an, cele trei comunități locale au mai organizat împreună Electro-șezătoarea, o întâlnire la care au participat aproximativ 40 de mașini electrice de diferite mărci din întreaga țară.

Evenimentul a fost organizat în parteneriat cu Grupul Electromobilitate, care reunește numeroși proprietari de mașini electrice. Electromobilitate înseamnă un proiect de promovare a mașinilor electrice ca alternativă de transport prin diferite acțiuni, dar și prin articole despre modul de funcționare și fiabilitatea acestora.

Inițiativa a fost demarată în 2018, când în România erau înregistrate doar 250 de autoturisme electrice, iar în această perioadă pe www.electromobilitate.com au fost publicate peste 1700 articole, semnate de 59 autori, majoritatea proprietari de automobile electrice. Grupul a monitorizat în acești ani mașini care au străbătut aproape 1,2 milioane de kilometri.

În prezent, în România sunt înmatriculate peste 16.000 de mașini electrice.

Programul evenimentului:

Sâmbătă, 25 iunie 2022
9:00 – 9:30 – Sosire la Ciugud – Povești la o cafea despre mașinile electrice
9:30 – Deschiderea oficială a întâlnirii proprietarilor de autoturisme electrice Tesla (Ciugud, parcarea primăriei)
– Cel mai mare concert Tesla light and music show – un spectacol inedit de lumini și muzică realizat de mașinile prezente
10:00 – Demonstrație inedită – autoturismul autonom sau cum va arăta viitorul mașinilor fără șofer
11:00 – 11:45 – Vizită Ciugud Smart Shool – prima școală smart din mediul rural din România
12:00 – Vizită Theodora Golf Club
14:00 – 15:00 – Deplasare spre Comuna Păuca
15:00 – 16:00 – Vizită în comuna Păuca
– Discuții cu reprezentanții Primăriei Păuca despre planurile de susținere a electromobilității
– Discuții și schimb de impresii cu pasionații locali de autoturisme electrice
– Vizitarea Școlii Smart de la Păuca și a Bisericii Evanghelice (clădire monument istoric)
16:30 – 17:30 Plecare spre Ciugud – Alba Iulia
18:00 – Sosire în Cetatea Alba Carolina
– Remake Cel mai mare concert Tesla light and music show – un spectacol inedit de lumini și muzică realizat de mașinile prezente
– Discuții cu reprezentanții administrației locale despre planurile de mobilitate ale Municipiului Alba Iulia, cu accent pe susținerea electromobilității
– Discuții și schimb de impresii cu pasionații locali de autoturisme electrice


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Violență în familie, distrugere, violare de domiciliu și amenințare: Isprăvile unui bărbat din Alba, reținut de polițiști

Publicat

în

Violență în familie, distrugere, violare de domiciliu și amenințare: Isprăvile unui bărbat din Alba, reținut de polițiști

La data de 26 iunie 2022, polițiștii Secției 5 Politie Rurala Blaj au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de un tânăr de 24 ani, din comuna Bucerdea Grănoasa, care este cercetat pentru violență în familie, distrugere, violare de domiciliu și amenințare.

În sarcina acestuia s-a reținut faptul că, la data de 26 iunie 2022, în jurul orei 22,30, în urma unui conflict spontan avut cu o rudă, un bărbat de 58 de ani, din comuna Bucerdea Grănoasă, ar fi pătruns, fără drept, în curtea acestuia și l-ar fi agresat și amenințat.

În cursul zilei de azi, 27 iunie, persoana reținută va fi prezentată în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Blaj, pentru dispunerea măsurilor legale.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Bicicliștii și trotinetiștii din Alba, luați „la puricat” de polițiști: Zeci de sancțiuni date de oamenii legii

Publicat

în

Bicicliștii și trotinetiștii din Alba, luați „la puricat” de polițiști: Zeci de sancțiuni date de oamenii legii

În perioada 23 – 24 iunie 2022, Serviciul Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba a organizat, pe raza județului Alba, o acțiune care a avut ca scop prevenirea evenimentelor rutiere în care sunt implicați bicicliștii și persoanele care circulă cu trotinetele electrice.

În urma acțiunii au fost depistați și sancționați 42 de bicicliști care au încălcat regulile de circulație pe drumurile publică și 4 conducători de trotinete electrice.

Alți 339 de participanți la traficul rutier au fost sancționați de polițiști, în această perioadă.

Elit - Gustul Desăvârșit


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

ITM Alba: Amenzi de 27.000 lei, dintre care una pentru muncă „la negru” și zeci de avertismente, în perioada 20-24 iunie 2022

Publicat

în

ITM Alba: Amenzi de 27.000 lei, dintre care una pentru muncă „la negru” și zeci de avertismente, în perioada 20-24 iunie 2022

Prin Programul cadru de acţiuni al I.T.M. Alba pentru anul 2022, aprobat de către conducerea Inspecţiei Muncii, s-a stabilit că unul dintre obiectivele prioritare ale activităţii inspectoratului îl reprezintă combaterea muncii nedeclarate, în vederea descurajării şi a diminuării acestui fenomen care, în fapt, reprezintă tot o formă de evaziune fiscală.

Activitatea zilnică a inspectorilor de muncă a vizat, cu prioritate, sancţionarea muncii nedeclarate, rezultatele controalelor efectuate fiind comunicate săptămînal, către Inspecţia Muncii.

Elit - Gustul Desăvârșit

Rezultatele obţinute la nivelul judeţului Alba, în perioada 20.06-24.06.2022, în activitatea de control, sunt redate mai jos.

În domeniul relaţiilor de muncă:

Total unităţi controlate: 50

Numar de salariați ai angajatorilor controlați: 4179
Din care – femei : 1997

Număr deficienţe constatate: 104

Nr. sancţiuni aplicate angajatorilor : 4
Din care : – 2 amenzi în cuantum de 22000 lei din care 1 amendă-20000 lei pentru
muncă nedeclarată (1 persoană);
– 2 avertismente;

Principalele deficienţe constatate în controale :
 • primirea la muncă a persoanelor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;
 • neplata salariilor la data stabilită în contractele individuale de muncă;
 • Contractele individuale de muncă cu timp parțial nu conțin clauze referitoare la repartizarea programului de lucru;
 • neplata orelor suplimentare și neacordarea concediilor legale de odihnă anuale;
 • neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;
 • nu se face dovada înmânării unui exemplar din contractul individual de muncă salariatului;
 • neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat;
 • dosarele personale nu conțin actele necesare angajării;
 • nu a fost întocmită programarea concediilor de odihnă pentru anul 2022;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă:
Nr. total unităţi controlate: 18
Număr deficienţe constatate: 36
Număr de măsuri dispuse : 36
Angajatori sancționați: 18

Nr. sancţiuni aplicate: – 36
– 1 amendă -5000 lei;
– 35 avertismente:

Nr.evenimente în curs de cercetare : 2
Nr. actiuni de informare/constientizare angajatori : 1

Principalele deficienţe stabilite în controale:
 • Lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor.
 • Lipsa evaluarii riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate.
 • Lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR.
 • Lipsa instruirii periodice a lucrătorilor.
 • Organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006.
 • Lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.
 • Desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare