Rămâi conectat

Actualitate

23 august: Întoarcerea armelor împotriva Germaniei naziste, Ziua Naţională a României sau sfârşitul lumii?

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi se împlinesc 69 de ani de la actul istoric de la 23 august 1944. Regele Mihai anunţa, la radio, că România întoarce armele împotriva Germaniei naziste şi se alătură Coaliţiei Naţiunilor Unite. Un eveniment controversat din punct de vedere al implicaţiilor ulterioare, o zi de răscruce pentru istoria modernă. Timp de 40 de ani, până la prăbuşirea regimului comunist, pe 23 august s-a sărbătorit Ziua Naţională a României.

La 23 august 1944, Romania a acceptat armistiţiul oferit de Uniunea Sovietică, Marea Britanie şi Statele Unite ale Americii. Ieşirea României din război a fost precedată de arestarea mareşalului Ion Antonescu şi a altor demnitari din Guvern. La putere era înscăunat un nou cabinet, format de noua coaliţie, Blocul Naţional Democratic, din care făceau parte atât partidele istorice, cât şi comuniştii.

După război, 23 august a devenit Ziua Naţională a României şi era sărbătorită cu mare fast, în fiecare an, de regimul comunist. Paradele militare erau nelipsite, la fel şi spectacolele omagiale cu pionieri şi muncitori.

Ziua de 23 august 2013 este ultima zi a omenirii potrivit călugărului rus Rasputin

Vineri, 23 august 2013, ar putea fi, potrivit călugărului rus Rasputin, ultima zi de viaţă a omenirii. ”Un foc uriaş va mistui toate vietăţile şi pe planetă se va aşterne o linişte de mormânt!.

Grigori Efimovici Rasputin (1869 – 1916), numit şi ”Călugărul nebun” a fost un misit rus ale cărui profeţii s-ar fi adeverit până acum.

Previziunea potrivit căreia lumea se va sfârşi, la 23 august 2013, a fost făcută în urmă cu aproape un secol. Mulţi oameni sunt sceptici, în ceea ce priveşte acest sfârşit însă alţii fac legătură cu furtuna magnetică anunţată de NASA pentru aceste zile.

Sursa: Realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea