Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

22 mai 2023| GREVĂ GENERALĂ în școlile din Alba și din țară. Vicepreședintele F.S.E. „Spiru Haret”: „Uniți suntem puternici!”

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

GREVĂ GENERALĂ în școlile din Alba și din țară. Vicepreședintele F.S.E. „Spiru Haret”: „Uniți suntem puternici!”

Marea majoritate a celor peste 2000 de membri ai sindicatelor din județul Alba afiliate la Federația Sindicatelor din Educație “Spiru Haret”: Uniunea Sindicală Teritorială a F.S.E “Spiru Haret” Alba formată din opt sindicate (S.L.I. Sebeș, S.L.I. Școala cu clasele I – VIII Câmpeni, S.G.Ș.I. Sebeș, S.I.P. “Avram Iancu” Abrud, S.I.Z. Ocna Mureș, S.I.Z. Baia de Arieș, S.I.L.T.S. Câmpeni și S.I. Bistra) și Sindicatul “Spiru Haret” Alba  va fi în grevă generală maine, 22 mai 2023.

Colegilor care se gândesc doar că pot pierde la salariu prin participare la grevă le reamintesc cât de mult avem de pierdut dacă nu acționăm acum. Au fost și sunt  diverse încercări de intimidare, manipulare, au fost răspândite minciuni despre neluarea în calcul a vechimii zilelor de grevă în vederea stabilirii vechimii pentru gradele didactice, toate acestea determinând câteva persoane să nu mai participe la grevă. Atitudinea lor îi ajută pe guvernanți, ne slabește efortul colectiv și, nu în ultimul rând, denotă o lipsă de colegialitate și respect față de participanții la grevă.

NOI, angajații din învațământul preuniversitar, personal nedidactic, didactic auxiliar, didactic de predare și de conducere, ne-am săturat să fim lăsați la urmă întotdeauna când este vorba de măriri salariale, ne-am săturat să lucrăm zeci de ore în plus  fără să fim plătiți, ne-am săturat ca în fiecare lună programul de salarizare să fie trimis plin de  greșeli și să facem artificii numai de noi știute pentru a calcula salariile colegilor la timp și corect, ne-am săturat să îi înțelegem pe toți dar pe noi să nu ne înteleagă nimeni, ne-am săturat să fim jigniți, să fim atacați fizic și verbal!

Așa nu se mai poate!

Îi așteptăm alături de noi pe toți angajații unităților școlare din județ deoarece numai uniți vom putea obține ceea ce dorim: să avem din nou  statutul social pe care îl  merităm și respectul față de școală și cei puși în slujba ei. Acuzațiile și jignirile primite în aceste zile trebuie să ne mobilizeze și mai mult, pentru că nemulțumirile noastre sunt legitime.

Uniți suntem puternici!

Vicepreședinte F.S.E. “Spiru Haret”

Profesor Cârcoană Bogdan Petru


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților

Bogdan Ilea

Publicat

în

Noi reguli pentru obținerea pașaportului: Ce prevede noua lege adoptată de Camera Deputaților Marți, 14 mai 2024, Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege care revizuiește condițiile pentru eliberarea pașaportului simplu temporar. Conform noilor reguli, acest tip de pașaport va putea fi emis doar în situații speciale. În cursul zilei de marți, 14 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea