Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

21 decembrie 2012 – vine sau nu vine Apocalipsa?!?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

De ceva vreme, lumea este tot mai îngrijorată că  în ziua de 21 decembrie 2012 vine sfârşitul lumii – Apocalipsa! Atât în SUA, dar şi în alte state occidentale  şi chiar şi România, subiectul suscită deja un mare interes în rândul oamenilor, iar mulţi au chiar un sentiment de teamă.

Teama a fost stârnită de interpretarea calendarului mayaş care,  după ce a numărat 5.125. de ani,  se opreşte brusc. De câţiva ani, pentru milioane de pământeni, ziua de 21 decembrie 2012 nu mai e o dată ca oricare alta. Se vorbeşte despre o predicţie făcută de mayaşi, al căror calendar se opreşte brusc în ziua solstiţiului de iarnă de anul acesta.

Se spune că va fi o aliniere a planetelor la centrul galaxiei, câmpul magnetic al pământului suferă şi el modificări şi, în plus, anul acesta se încheie o rotaţie perfectă a axei pământului, un fenomen care are loc o dată la 26 de mii de ani.

21 decembrie 2012 – Schimbarea polilor

„O altă teorie este aceea că în 2012 polii se vor schimba. Schimbarea polilor este un fenomen care a avut şi poate avea loc, însă durează mii de ani, nu doar câteva ore. În plus, fosilele găsite de oamenii de ştiinţă arata că schimbările produse de acest proces nu au afectat viaţa pe Terra. Un alt fenomen interesant care a fost transformat într-unul aducător de apocalipse este solstiţiul de iarnă, un moment în care soarele se aliniază cu centrul galaxiei noastre, Calea Lactee.

Prevestitorii sfârşitului tragic cred că aceasta aliniere poate cauza mari catastrofe naturale. Adevărul este ca, de fapt, acest fenomen are loc în fiecare an, iar consecinţele sunt departe de realitatea celor care aşteaptă cu nerăbdare sfârşitul lumii. Datele stiinfice, obţinute atât prin tehnologii vechi de mii de ani cât şi prin cele mai avansate tehnologii contemporane, elimina, astfel, rând pe rând cele mai populare teorii despre 21 decembrie 2012, data la care omenirea îşi aşteaptă (un nou) sfârşit”, spun reporterii Tele M.

Unii cercetători au afirmat că mayasii au anunţat că Pământul ar putea fi înghiţit de o gaură neagră ori că o explozie solară sau un asteroid ar putea aduce sfârşitul planetei noastre.

21 decembrie 2012, sfârşitul lumii sau invazia extratereştrilor?

Recent, pe Internet, a apărut  un documentar care vine cu o altă teorie, la fel de spectaculoasă. 2012 ar putea fi anul în care se întorc pe Terra civilizaţiile extraterestre care au construit templele mayaşe din Mexic, de la Puma Punku sau din Tikal.

Complexul de la Puma Punku, care datează de acum 14.000 de ani, cuprinde mai multe structuri din blocuri masive de piatră tăiate cu o precizie incredibilă în diverse forme geometrice. Experţii au analizat în laborator structurile respective şi au ajuns la concluzia că acestea au fost modelate cu o tehnologie necunoscută, mult mai performantă decât cea clasică sau cu laser.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, şi modul în care au fost amplasate uriaşele blocuri de piatră ridică semne de întrebare, în condiţiile în care nu s-a descoperit nicio urmă privind tractarea şi montajul acestora, scrie jurnalul.ro

Apocalipsa din 2012 între realitate şi ficţiune

Textul Maya descoperit în jungla din Guatemala, care conţine aşa-numita „dată a sfârşitului” a calendarului Mayaş, 21 decembrie 2012, este considerat a fi una dintre cele mai importante descoperiri arheologice ale ultimelor decenii. Potrivit oamenilor de ştiinţă, inscripţia veche de 1.300 de ani nu prezice apocalipsa.

<Arheologii au descoperit inscripţia într-o zonă care fusese devastată de jefuitori, în urmă cu peste patru decenii. Potrivit lui David Stuart, cercetătorul care a descifrat hieroglifele, inscripţiile descriu aproape 200 de ani din istoria regiunii .

Piatra care conţinea inscripţiile despre anul 2012 comemora, de fapt, vizita regelui Yuknoom Yich’aak K’ahk în La Corona. Acesta suferise o înfrângere cu un an înainte. În urma pierderii acelei lupte, liderul Maya a vizitat mai multe localităţi importante pentru a înlătura temerile oamenilor cu privire la pierderea luptei.

Arheologii consideră că referirea la anul 2012 a fost de fapt o tactică politică folosită de regele Calakmul pentru a îndepărata temerile oamenilor. Cheia descifrării acestui text, spun arheologii, constă în înţelegea titlului pe care însuşi regele şi l-a acordat. În text, regele îşi spune „13 K’atun lord”, adică cel care stăpâneşte calendarul Maiaş, al cărui ciclu se încheia în anul 692.

Pentru a-şi acorda o importanţă şi mai mare, el şi-a plasat domnia şi mai departe în timp, făcând referire la anul 2012.

„Perioada respectivă a fost una extrem de dificilă din punct de vedere politic şi regele s-a simţit obligat să facă aluzie la o perioadă mai îndepărtată pentru a-şi linişti populaţia”, explică David Stuart.

“Mayaşii foloseau acest calendar pentru a promova continuitatea şi stabilitatea, nu pentru a prezice apocalipsa”, a concluzionat cercetătorul>, scriu jurnaliştii de la antena 3.

Experţii NASA demontează teoriile sfârşitului lumii

NASA a pornit o cruciadă împotriva profeţilor Apocalipsei din 2012. Cu argumente ştiinţifice, specialiştii de la Agenţia Spaţială Americană demontează scenariile lansate.

Prima teorie care anunţă Apocalipsa în anul viitor a fost alimentată de calendarul mayaş care se termină pe 21 decembrie 2012. Lumea nu are motive de îngrijorare, spun experţii NAŞA. Mayaşii aveau două moduri de a calcula timpul: un calendar scurt, de 52 de ani şi unul lung, de 5.125 de ani, acesta din urmă fiind cel care se termină în 2012.

O altă predicţie este că o planetă necunoscută, numită Nubiru va lovi Pământul. Teoria a fost lansată în 2003 de pasionaţii de ufologie care susţineau că extratereştrii i-ar fi avertizat despre iminentul pericol, oamenii de ştiinţă susţin că nu există nicio dovadă care să le susţină teoria.

Dezastrul, spun prezicătorii Apocalipsei, ar putea veni şi de la Soare. În 2012, o explozie solară ar putea pârjoli Pământul. Explicaţia este că soarele are o perioadă de maximă activitate, care se repetă la 11 ani.

Profeţii apocalipsei au vorbit şi despre momentul în care polii magnetici ai Pământului se vor inversa. Experţii NAŞA spun că fenomenul, care nu va începe anul acesta,  este absolut natural. Iar efectul minor. Pur şi simplu am fi nevoiţi să ne inversăm busola”, se arată într-un material publicat de antena 3.

Ei bine va veni sau nu Apocalipsa, mulţi dintre oamenii planetei se pregătesc pentru asta!

Există în lume, inclusiv în România, oameni care îşi construiesc buncăre, care îşi fac provizii de mâncare, se înarmează şi se pregătesc pentru un eventual cataclism care ar aduce sfârşitul lumii. Dar au găsit şi oameni care aşteaptă cu nerăbdare data de 21 decembrie 2012, convinşi că atunci se va întâmpla ceva extraordinar pe Pământ şi că viaţa noastră va lua o turnură fără precedent. În bine.

Predicţiile mayaşilor au alertat mapamondul: Cum se pregătesc oamenii de Ziua Apocalipsei:

„Deşi de-a lungul timpului au existat numeroase predicţii ale apocalipsei care nu s-au adeverit, sfârşitul calendarului mayaş a alertat mai multă lume decât de obicei.

Numeroase comentarii de pe internet susţin că „fenomenul 2012”, cum este intitulat, ar fi diferit, mayaşii fiind recunoscuţi pentru observaţiile astronomice extraordinare şi pentru precizia matematică ieşită din comun.

Îngrijorarea este atât de mare încât NAŞA a creat o secţiune pe site-ul său, unde demontează teoriile privind apocalipsa din 2012, informează Daily Mail.

Agenţia spaţială susţine că a primit nu mai puţin de 5.000 de întrebări din partea celor înspăimântaţi.

Pentru a se pune la adăpost în cazul în care predicţiile mayaşilor s-ar adeveri, 5.000 de americani şi-au rezervat un loc în buncărele construite de un om de afaceri din California, Robert Vicino, în locaţii secrete. Omul de afaceri susţine că a început să construiască buncăre şi în Europa.

„Nu suntem nebuni, trăim vremuri înfricoşătoare. Familia mea vrea să trăiască, trebuie să fiu pregătit”, a declarat Steve Cramer, care a rezervat deja un loc într-un buncăr al lui Vicino. „E o investiţie în viaţă”, a susţinut şi Jason Hodge, tată a patru copii”, scrie mediafax.

Nici în faţa Apocalipsei nu suntem egali. Dacă eşti milionar s-ar putea să scapi!

<Un dezvoltator american construieşte în Kansas un „turn al Apocalipsei” unde milionarii planetei se vor putea refugia dacă va veni sfârşitul lumii. Patru bogătaşi au investit deja şapte milioane de dolari în apartamente din acest turn subteran construit într-un siloz de rachete, relatează Daily Mail.

Speriaţi de perspectiva lui 21.12.2012, milionarii şi-au cumpărat apartamente ce vor fi dotate cu piscină, home cinema şi bibliotecă. Apartamentele se află într-o construcţie cu pereţi de beton de 2,7 metri grosime şi 14 etaje sub pământ, realizată astfel încât să reziste unei explozii atomice.

Potrivit antropologului John Hoopes de la Universitatea din Kansas, proiectul lui Hall va avea succes, pentru că „frica vinde mai bine decât sexul”>, scriu jurnaliştii de la antena3.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est

Unirea Ziarul

Publicat

în

Un tânăr din Alba participă la SERP Conf 2024, cel mai mare eveniment de SEO din Europa Centrala si de Est. Ce discută profesioniștii în optimizarea pentru motoarele de căutare Iulian Ghișoiu, un tânăr din Sebeș, pasionat de SEO, fondator și general manager al TargetWeb, una dintre cele mai puternice agenții de Search Engine Optimization […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea