// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

20 Martie – Ziua internațională a astrologiei

Ziua internațională a astrologiei (International Astrology Day) este celebrată în 2017 pe 20 martie, ziua în care se produce echinocțiul de primăvară în emisfera nordică, marcând astfel și începutul anului astrologic, atunci când Soarele intră în semnul tropical din Berbec.

Această dată este considerată una dintre cele mai importante pentru astrologie și astronomie, fiind sărbătorită cu bucuriei și multă veseliei, de-a lungul anilor. A câștigat, astfel, popularitate, fiind marcată prin diverse manifestări în tot mai numeroase părți ale Pământului. Astrologii, dar și cei pasionați de această știință se reunesc pentru a-și împărtăși cunoștințele. Dezvoltarea tehnologiei permite acestora să se întâlnească în spațiul cibernetic în conferințe digitale, participarea aflându-se în creștere continuă.

Ziua internațională a astrologiei a fost inițiată de către Asociația pentru Astrologice Networking (The Association for Astrological Networking — AFAN), în 1993 și a înlocuit manifestările anterioare numite „Weekend-uri astrologie de sensibilizare”.

Această zi are drept scop sensibilizarea față de cunoștințele astrologiei, atragerea atenției mass-media asupra aspectelor pozitive ale acestei științe și, nu în ultimul rând, strângerea de fonduri pentru grupările științifice care fac parte din AFAN.

Trecerea Soarelui din zodia Peștelui în zodia Berbecului marchează sfârșitul și începutul unui ciclu zodiacal. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite.

Astrologii spun că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât și o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocțiului de primăvară, totul se trezește la viață, tinde să iasă la suprafață, să se bucure de energiile profunde ale primăverii. Tradițiile spirituale afirmă că orice formă de evoluție are trei etape distincte: creația, menținerea și resorbția sau distrugerea. La toate acestea, se adaugă și momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocțiul de primăvară simbolizează creația, solstițiul de vară apogeul, echinocțiul de toamnă începerea perioadei de resorbție și solstițiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

Astrologia fascinează oamenii din cele mai vechi timpuri. Ea studiază legăturile dintre evenimentele petrecute pe Pământ și poziția și mișcarea planetelor. Țările care au dezvoltat astrologia au fost cele orientale (China, India), însă fiecare civilizație a dezvoltat un stil propriu de astrologie. Fiecare are interpretări diferite ale astrelor, care au rezultate similare în toate celelalte stiluri. Astrologia a fost definită de-a lungul timpului în felurite moduri. Se spune despre ea că este cea mai veche știință cunoscută. Astrologii moderni definesc astrologia ca pe un limbaj simbolic, un fel de artă. Comunitățile științifice consideră astrologia o pseudoștiință sau o superstiție. În ciuda diferențelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziționările corpurilor cerești folosesc la interpretarea evenimentelor trecute și prezente precum și la prezicerea viitorului.

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419