Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

20 Martie – Ziua internațională a astrologiei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua internațională a astrologiei (International Astrology Day) este celebrată în 2017 pe 20 martie, ziua în care se produce echinocțiul de primăvară în emisfera nordică, marcând astfel și începutul anului astrologic, atunci când Soarele intră în semnul tropical din Berbec.

Această dată este considerată una dintre cele mai importante pentru astrologie și astronomie, fiind sărbătorită cu bucuriei și multă veseliei, de-a lungul anilor. A câștigat, astfel, popularitate, fiind marcată prin diverse manifestări în tot mai numeroase părți ale Pământului. Astrologii, dar și cei pasionați de această știință se reunesc pentru a-și împărtăși cunoștințele. Dezvoltarea tehnologiei permite acestora să se întâlnească în spațiul cibernetic în conferințe digitale, participarea aflându-se în creștere continuă.

Ziua internațională a astrologiei a fost inițiată de către Asociația pentru Astrologice Networking (The Association for Astrological Networking — AFAN), în 1993 și a înlocuit manifestările anterioare numite „Weekend-uri astrologie de sensibilizare”.

Această zi are drept scop sensibilizarea față de cunoștințele astrologiei, atragerea atenției mass-media asupra aspectelor pozitive ale acestei științe și, nu în ultimul rând, strângerea de fonduri pentru grupările științifice care fac parte din AFAN.

Trecerea Soarelui din zodia Peștelui în zodia Berbecului marchează sfârșitul și începutul unui ciclu zodiacal. Omul devine asemenea unui vulcan, dornic de a erupe, de a exploda, de a realiza lucruri inedite.

Astrologii spun că momentul când ziua devine egală cu noaptea simbolizează o stare de armonie, o stare de transformare profundă atât a naturii exterioare, cât și o transformare benefică a naturii noastre umane. În perioada echinocțiului de primăvară, totul se trezește la viață, tinde să iasă la suprafață, să se bucure de energiile profunde ale primăverii. Tradițiile spirituale afirmă că orice formă de evoluție are trei etape distincte: creația, menținerea și resorbția sau distrugerea. La toate acestea, se adaugă și momentul de apogeu a ceea ce s-a creat. Astfel, echinocțiul de primăvară simbolizează creația, solstițiul de vară apogeul, echinocțiul de toamnă începerea perioadei de resorbție și solstițiul de iarnă perioada de conservare, care echivalează cu momentul de pregătire pentru un nou ciclu temporal.

Astrologia fascinează oamenii din cele mai vechi timpuri. Ea studiază legăturile dintre evenimentele petrecute pe Pământ și poziția și mișcarea planetelor. Țările care au dezvoltat astrologia au fost cele orientale (China, India), însă fiecare civilizație a dezvoltat un stil propriu de astrologie. Fiecare are interpretări diferite ale astrelor, care au rezultate similare în toate celelalte stiluri. Astrologia a fost definită de-a lungul timpului în felurite moduri. Se spune despre ea că este cea mai veche știință cunoscută. Astrologii moderni definesc astrologia ca pe un limbaj simbolic, un fel de artă. Comunitățile științifice consideră astrologia o pseudoștiință sau o superstiție. În ciuda diferențelor de opinii, majoritatea astrologilor sunt de acord că poziționările corpurilor cerești folosesc la interpretarea evenimentelor trecute și prezente precum și la prezicerea viitorului.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea