Rămâi conectat

Curier Județean

20-23 decembrie| „Școala de Arte și Meșteșuguri în sărbătoare”: Expoziții și concerte de colinde, organizate de Centrul Augustin Bena

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
20-23 decembrie| „Școala de Arte și Meșteșuguri în sărbătoare”: Expoziții și concerte de colinde, organizate de Centrul Augustin Bena

Școala de Arte și Meșteșuguri din cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba organizează, în perioada 21-23 Decembrie 2021, o serie de evenimente dedicate Sărbătorilor de Iarnă.

Astfel, în fiecare zi, între orele 9:00 și 17:00, vor avea loc în Muzeul Principia din Cetatea Alba Carolina expoziții meșteșugărești, de pictură, de arte decorative și de artă fotografică. Atelierele și expozițiile sunt coordonate de profesorii școlii: Ioana Raica, Olga Oloieru, Vasile Sârb, Anca Daniela, Similie Liviu, Matei Aurelia, Lenuța Burja, Haneș Daniel, Eugen Gavrilă, Beleiu Nicolae, Gligor Ionel și Popa Petru.

În paralel, cursanții de la clasele cu profil artistic ale Școlii de Arte și Meșteșuguri a Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba vor susține, între 20 și 23 decembrie, începând cu ora 17:00, spectacole în care vor interpreta colinde românești și internaționale.

Proiectul cultural „Școala de Arte și Meșteșuguri în sărbătoare” este derulat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiului Alba Iulia.

Școala de Arte și Meșteșuguri a fost înființată în anul 1969, iar de peste 10 ani funcționează ca serviciu în cadrul Centrului de Cultură „Augustin Bena”, venind în întâmpinarea cererilor tot mai numeroase de formare continuă și petrecere a timpului liber, dar și a necesității de a conserva, promova și valorifica meșteșugurile tradiționale românești. Printre disciplinele din cadrul școlii amintim:

Instrumente de suflat / Orgă – acordeon / Pian / Chitară / Canto – muzică ușoară / Muzică vocală tradițională / Arte plastice: pictură/grafică/design vestimentar / Artă fotografică și video / Arte decorative / Actorie / Muzică de fanfară – Fanfara Transilvania Junior / Dansuri populare și dansuri moderne / Dansuri de societate / Țesături tradiționale / Teoria muzicii / Pictură tradițională ,,Școala de la Laz” / Instrumente tradiționale – cântat din tulnic / Gastronomie tradițională / Confecționare lespezi de piatră / Confecționare tulnice / Arta lemnului / Confecționare draniță (șindrilă din lemn de brad) și stâlpi funerari / Dogărie – confecționare de doage / Cojocărie / Olărit / Cizmărie / Metode de cercetare, culegere și transcriere a folclorului muzical / Muzică vocală tradițională solistică / Muzică asistată de calculator – înregistrare și editare audio / Sonorizare evenimente – operator sunet / Scriere de partituri asistată de calculator / Interpretare muzicală instrumente rare – braci / Muzică clasică la acordeon / Limba germană aplicată – domeniul artistic / Limba engleză aplicată – domeniul artistic / Limba franceză aplicată – domeniul artistic / Armonizarea folclorului muzical / Editare foto asistată de calculator / Editare video asistată de calculator / Coregrafie / Fanfara Județului Alba Junior / Ansamblul Folcloric al Județului Alba Junior.

De la înființare și până în prezent, peste 10.000 de cursanți au luat parte la cursurile educative, mulți dintre aceștia reprezentând la ora actuală repere culturale și artistice în domeniile pe care le-au aprofundat în cadrul instituției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști

Bogdan Ilea

Publicat

în

Un bărbat din Gârbova a profitat de greșeala unei femei și a sustras de pe cardul acesteia 1.500 lei. Este cercetat de către polițiști În timp ce se afla în interiorul unei bănci, un bărbat din Gârbova de 48 de ani, a găsit un card de pe care a scos 1.500 de lei. Este cercetat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea