Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

19 iunie| „Poezii pe șase corzi”, întâlnire muzical-creativă, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

19 iunie| „Poezii pe șase corzi”, întâlnire muzical-creativă, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Luni, 19 iunie 2023, de la ora 17.00, sunteți invitați la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, pentru o nouă întâlnire muzical-creativă, în cadrul proiectului „Poezii pe șase corzi”.

Cu sau fără chitară, sunteți la fel de bine primiți în rândurile celor care vor cânta, recita și, în cele din urmă, vor crea: versuri, muzică, bucurie și frumos, inspirându-se din poeziile lui Emil Brumaru, ales de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba ca autor al lunii, pentru această nouă activitate a clubului de poezie și muzică.

Acesta a fost câștigătorul celei de-a doua ediții a Premiului Național pentru Poezie „Lucian Blaga” OPERA OMNIA, decernat în anul 2018, la casa memorială din Lancrăm. Evenimentul, de înaltă ținută culturală, este organizat anual de Consiliul Județean Alba, Uniunea Scriitorilor din România, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Sebeș, alături de Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș.

Născut în 1939, Emil Brumaru este unul dintre cei mai importanți poeți români contemporani. Laureat al Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” (2001) pentru Opera Omnia, Brumaru a primit în 2011 premiul revistei „Observator Cultural”, de asemenea pentru Opera Omnia. Poemele sale au fost incluse în antologii din România, Germania, Franța și Anglia.

În cadrul întâlnirii veți avea parte și de o scurtă informare privind viața și activitatea lui Emil Brumaru, alături de referințe critice și recomandări de lectură, volume numai bune de împrumutat acasă.

Proiectul 3.25 Poezii pe șase corzi face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ și este un proiect al Consiliului Județean Alba și al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

Prin intermediul acestuia, se urmărește promovarea colecțiilor bibliotecii, a poeților, a poeziei și textelor cântate, a cântecelor, a creatorilor, în vederea atragerii de noi categorii de public spre bibliotecă, stimularea actului de creație, cu scop de informare, educare și recreere.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Paștele ORTODOX 2024: Programul slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Mare, 28 aprilie – 5 mai 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Paștele ORTODOX 2024: Programul slujbelor religioase la Catedrala Încoronării din Alba Iulia, în Săptămâna Mare, 28 aprilie – 5 mai 2024 Săptămâna Mare sau a Patimilor exprimă perioada de la Florii până în Sâmbăta cea Mare inclusiv. Conform rânduielilor canonice, în aceasta săptămână se ajuneaza până spre seara. Caracteristica esenţiala a acestei săptămâni sunt Deniile. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea