Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

18 angajați ai Casei de Pensii din Alba s-au ocupat de procesul de digitalizare: Peste 61.000 de dosare au fost introduse în baza de date

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
18 angajați ai Casei de Pensii din Alba s-au ocupat de procesul de digitalizare: Peste 61.000 de dosare au fost introduse în baza de date

În luna august a anului 2021, printr-un Ordin al Ministerului Muncii și Protecției Sociale au fost făcute angajări masive pentru Casele de Pensii, fiind angajate 1000 de persoane.

Ziarulunirea.ro a solicitat reprezentanților Casei Județene de Pensii Alba câteva lămuriri privind personalul angajat în baza ordinului și productivitatea acestora.

La Casa Judeţeană de Pensii Alba sunt angajate în prezent, pe perioadă determinată pănă la data de 31.12.2022, un număr de 18 persoane în baza Ordinului Ministerului Muncii si Protecţiei Sociale, dintre care: 14 având funcţia de Consilier debutant si 4 având funcţia de referent debutant.

Atribuţiile principale ale persoanelor angajate conform Ordinului Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale sunt: analizarea dosarelor de pensie şi efectuarea verificăriilor primare a datelor care fac obiectul evaluării referitoare la perioadele contributive, a perioadelor necontributive şi a numărului total de puncte; operarea, verificarea şi validarea în aplicaţia de evaluare (GRID) a informaţiilor referitoare la stagiile de cotizare şi la alte elemente care fac obiectul procedurii de evaluare din documentaţia de pensie existentă în format letric în vederea creerii unei baze de date.

Dosarele de pensie evaluate vor fi introduse într-o bază de date de unde se va prelua punctajul mediu anual în plată, numărul de puncte şi datele privind activitatea în muncă evidenţiată distinct în perioadele contributive şi cele necontributive.

Peste 61.000 de dosare au fost introduse în această bază şi anume dosarele de pensie stabilite în baza Legii 3/1977 şi a Legii 19/2001.

Dosarele intrate în plată după data de 16.05.2021 au perioadele structurate astfel: perioade contributive şi perioade necontributive.

Introducerea dosarelor în baza de date (GRID) s-a făcut în principal cu personalul contractual angajat pe perioadă determinată dar şi cu suportul funcţionarilor publici din structura Casei Judeţene de Pensii Alba.

Casa Judeţeană de Pensii Alba se apropie de finalizarea introducerii în baza de date a dosarelor de pensie aflate în plată, dosare care fac obiectul acestei etape, respectiv dosarele stabilite în baza Legii 3/1977 şi a Legii 19/2001.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept”

Bogdan Ilea

Publicat

în

Ce spune îngrijitoarea de la grădinița din Cugir agresată de mămică nervoasă. „Din senin m-a lovit cu pumnul în față, fără să mă aștept” În data de 17 aprilie, o îngrijitoare de la grădinița „Piticot” din Cugir ar fi fost agresată, mai exact lovită cu pumnul în față, de către o mămică nervoasă, așa cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea