Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

15 octombrie: ”Maria, Regina României, gânduri către țară”, spectacol de Ziua Încoronării la Alba Iulia, la Casa de Cultură a Studenților

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Primăria Alba Iulia vă invită duminică, 15 octombrie, la un spectacol-eveniment de Ziua Încoronării: Maria, Regina României, gânduri către țară.

Un mix perfect de teatru și muzică, un amalgam de emoții, un spectacol unic- de asta vor avea parte albaiulienii care vor alege să vină, pe 15 octombrie, la spectacolul „Maria, Regina României, gânduri către țară” oferit de municipalitate pentru a celebra 101 ani de la momentul încoronării de la Alba Iulia.

O distribuție excepțională este, de asemenea, garanția unui spectacol ce promite să rămână în memorie. Actrița Roxana Lupu – care a interpretat rolul Reginei în filmul omonim – baritonul și actorul Nicholas Lupu – în rolul lui Boris Moscovici în filmul dedicat Reginei – alături de pianistul Alex Penescu, violonistul Daniel Mihai și pianista Anta Agavriloae si-au unit talentul pentru a crea un spectacol sincretic, care îmbină într-un mod incredibil de inspirat muzica din perioada respectivă cu texte din Memoriile si Jurnalele de război ale Reginei.

“Sunt zile speciale, zile- reper, zile care trebuie nu doar marcate, ci prețuite din tot sufletul. 15 octombrie, ziua în care Ferdinand și Maria au fost încoronați la Alba Iulia, în Catedrală, este una dintre aceste zile sfinte pentru români. De aceea o cinstim, în fiecare an. Chiar dacă în 2023, la 101 ani de la momentul încoronării, nu vom avea desfășurarea impresionantă de forțe de la Centenar, spectacolul oferit de municipalitate albaiulienilor și turiștilor pe 15 octombrie, anul acesta, este unul mai mult decât reprezentativ, e unul memorabil. Vă invităm cu drag să vă bucurați de el!”- Gabriel Pleșa, primarul Municipiului Alba Iulia.

La rândul său, creatorul spectacolului, Nicholas Lupu spune că “Legătura dintre Alba Iulia și Maria, Ferdinand și încoronarea lor ca Regi ai Romîniei Mari este una eternă și indisolubilă. A fost un moment care ne-a marcat istoria și mă bucur că putem, la rândul nostru, să marcăm această zi prin ceea ce-am construit, acest spectacol-omagiu, ieșit din tipare. Ne doream de mult timp să ajungem la Alba Iulia, Mecca noastră și iată că se întâmplă. Vă așteptăm să vă bucurați de fiecare minut al spectacolului creat special pentru dumneavoastră.”

Spectacolul de gală “ Maria, Regina României, gânduri către țară” este programat pe 15 octombrie 2023, începând cu orele 18, la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

Intrarea la spectacol este liberă, iar accesul se va face pe bază de invitație, în limita locurilor sălii. Invitațiile sunt disponibile gratuit la sediul Primăriei Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sute de persoane și mașini verificate de polițiștii și jandarmii din Alba, în două zile: Amenzi de peste 93.000 de lei și 16 permise reținute În perioada 26-27 aprilie 2024, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea