Rămâi conectat

Curier Județean

15 ianuarie: Bijuterii muzicale inspirate de creația eminesciană la Biserica ”Buna Vestire” din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Reprezentanții administrației locale, județene, Bibliotecii ”Lucian Blaga”, asociațiilor cultural-istorice, respectiv Eminescuelevi de gimnaziu și liceu vor participa, joi, la un eveniment dedicat aniversării a 165 de ani de la nașterea celui mai mare poet român, Mihai Eminescu. Ulterior, elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” ne vor oferi bijuterii muzicale inspirate de creația eminesciană.

”…e altfel decât l-am fixat în memoria noastră. E grav, dar se și joacă, e trist dar poate fi și binedispus, e solemn și profetic, dar poate să fie și ironic sau plictisit.” E un fragment din argumentul lui Andrei Pleșu în alegerea spre lectură a unor poeme eminesciene mai puțin citite sau mai puțin cunoscute.

Pornind de la acest argument, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană ”Lucian Blaga„ Alba, alături de reprezentanți ai Primăriei Municipiului Alba Iulia, ai asociațiilor cultural-istorice din municipiu, de elevi ai Școlii Gimnaziale ”Mihai Eminescu” și ai Liceului de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia, vă invită la aducere aminte: MIHAI EMINESCU – omul, poetul, daimonul… – 15 ianuarie 2015, ora 12,00, la bustul poetului de pe Aleea Scriitorilor, ca mai apoi să pornim împreună spre Biserica ”Buna Vestire” din Alba Iulia unde elevii Liceului de Arte ”Regina Maria” ne vor oferi bijuterii muzicale inspirate de creația eminesciană.

”Haideți să-l redescoperim pe Eminescu, să-l vedem ”altfel” și să ne bucurăm că astfel suntem sau devenim mai bogați în spirit”, transmit reprezentanții Bibliotecii Județene ”Lucian Blaga” Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție

Bogdan Ilea

Publicat

în

30-31 martie: Jandarmii din Alba, activități la Carolina Mall din Alba Iulia. Prezentarea tehnicii din dotare și autospecialelor de intervenție Jandarmeria Română împlinește în acest an 174 de ani de la înființare, iar Inspectoratul de Jandarmi Județean „Avram Iancu” Alba a pregătit activități pentru publicul interesat. Cu prilejul sărbătoririi a 174 de ani de la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea