Rămâi conectat

Politică Administrație

1450 de lei, salariul minim brut al angajaților MAI, începând cu luna martie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unui comunicat MAI transmis vineri, Conducerea Ministerului Afacerilor Interne şi liderii organizaţiilor sindicale reprezentative ale poliţiştilor şi personalului contractual au discutat în ultima perioadă pe marginea salarizării.

Aceste întâlniri au avut ca obiect prezentarea măsurilor luate la nivelul conducerii ministerului pentru ca în toate unităţile să fie respectate prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1/2017 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, precum şi a posibilelor soluţii de modificare legislativă a modului în care sunt calculate sporurile, majorările, indemnizaţiile şi alte asemenea drepturi specifice care nu fac parte, potrivit legii, din salariul de bază, respectiv din solda funcţiei de bază/ salariul funcţiei de bază.

Astfel, începând cu drepturile salariale aferente lunii februarie 2017, care se plătesc în luna martie 2017, se asigură nivelul salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată stabilit la 1.450 lei, atât pentru personalul civil, cât şi pentru personalul militar şi poliţiştii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Conform punctului de vedere formulat de Ministerul Muncii, în conţinutul legilor speciale anuale de aplicare etapizată a salarizării unitare nu se regăsesc reglementări care să prevadă posibilitatea eliminării din salariul de bază, respectiv din solda funcţiei de bază/ solda de funcţie/ salariul funcţiei de bază/ salariul de funcţie a unor cuantumuri/ elemente salariale care au fost cuprinse potrivit legii în acestea, dacă personalul îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, precizează sursa citată.

În acest context, celor aproximativ 46.000 de salariaţi (poliţişti, personal militar şi civil) care au beneficiat până în prezent de salariul de bază/ salariul de funcţie/ solda de funcţie în cuantum de 1.250 de lei li se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei, menţionează MAI.

De asemenea, pentru aproximativ 38.000 salariaţi (poliţişti, personal militar şi civil), care în urma analizei drepturilor salariale aferente lunii februarie 2017 au salariul de bază/ salariul de funcţie/ solda de funcţie în cuantum aflat între 1.250 de lei şi 1.450 de lei se asigură aceste drepturi la nivelul de 1.450 de lei.

„În acelaşi timp, la nivelul conducerii Ministerului Afacerilor Interne, cu sprijinul Ministerului Finanţelor Publice şi Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, la solicitarea organizaţiilor sindicale reprezentative au fost identificate soluţiile pentru eliminarea unor disfuncţionalităţi salariale în ceea ce priveşte reglementarea modalităţii de calcul a unor drepturi specifice, respectiv a sporurilor acordate pe bază de pontaj poliţiştilor, personalului militar şi civil, fiind iniţiate demersurile pentru implementarea acestora”, mai arată MAI.

Sursa: antena3.ro

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea