Rămâi conectat

Actualitate

14 protestatari, arestați preventiv pentru 30 de zile, după manifestațiile violente împotriva restricțiilor impuse de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

14 din cei 18 manifestanți reținuți sâmbătă, după protestele violente împotriva restricțiilor impuse de Guvern au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, iar pentru doi minori s-a stabilit arestul la domiciliu. Alte trei persoane au fost puse sub control judiciar.

Protestele din București din seara zilei de 29 martie au fost marcate de scene violente, în care jandarmii au fost atacați cu pietre, geamurile magazinelor au fost sparte, iar stațiile de autobuz vandalizate.

Au fost reținute 18 persoane pentru violențele de la Piața Unirii, iar instanța a decis ca 14 protestatari să rămână în arest preventiv pentru 30 de zile. Aceștia au fost reținuți sub acuzația de ultraj și tulburare a liniștii și ordinii publice.

Poliția a percheziționat ieri domiciliile mai multor protestatari din municipiul București, dar și județele Giurgiu, Ilfov și Prahova. În urma acțiunii au fost reținute pentru 24 de ore 18 persoane.

Din cauza violențelor de la protestele din București, 188 de persoane au fost duse săptămâna trecută la audieri la poliție și jandarmerie și au fost aplicate amenzi de peste 200.000 de lei.

„În urma activităţilor de identificare a persoanelor participante la protestele din zilele de duminică, luni şi marţi, care nu au respectat prevederile legale, la nivel naţional au mai fost aplicate 891 de sancţiuni contravenţionale, în valoare 366.550 lei”, a precizat Jandarmeria săptămâna trecută.

Sursa: europalibera.org


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prognoza METEO de Florii, 1 Mai și Paște 2024. Vremea în România îm următoarea lună Directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, a explicat că această perioadă în care avem ploi, ninsori la munte și vreme rece în general va mai dura cel puțin până săptămâna viitoare, ulterior urmând a înregistra o creștere a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea