Rămâi conectat

Curier Județean

120 de cetăţeni din comuna Meteş riscă să fie executaţi silit dacă nu-şi plătesc restanţele la Primărie

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În urma discuţiilor purtate cu primarul comunei Meteş, Traian-Nicolae Ursaleş, pe tema taxelor şi impozitelor locale, reiese faptul că la nivelul bugetului local al localităţii mai sunt de încasat 275.257,28 lei, ceea ce reprezintă restanţe şi majorări de anii trecuţi, precum şi 102.260,17 lei, ceea ce reprezintă cuantumul amenzilor (de circulaţie, majoritatea) neplătite. Aşadar, bugetul local al comunei Meteş ar putea creşte cu 377.517,45 lei, dacă această sumă ar fi recuperată integral. În ceea ce priveşte recuperarea acestor datorii, primarul Ursaleş a precizat:

  “Sper ca oamenii să înţeleagă că este datoria fiecăruia să-şi plătească datoriile către stat, deoarece neplata la timp nu duce decât la majorarea acestora, la popriri pe salariu, sau chiar la executări silite. Totuşi trebuie spus că numărul rău-platnicilor nu depăşeşte procentul de 20 la sută, numai că aceştia au restanţe foarte mari. Vreau să-i asigur pe majoritatea cetăţenilor care sunt buni platnici, că vom face toate demersurile de a recupera aceste sume de la cei care nu-şi plătesc datoriile. Cât de repede vom face publice şi numele celor rău-platnici, mai ales că majoritatea acestora sunt oameni care se bucură de un bun prestigiu în satul lor. Aceştia nu şi-au plătit la timp taxele din rea credinţă. În prima parte a acestui an, vom începe procedurile de recuperare a acestor sume, care vor merge până la executări silite”.

  În ceea ce-i priveşte pe cei 120 de rău-platnici cu restanţe mai mari de 500 de lei, aceştia sunt repartizaţi astfel: 29 persoane în satul Tăuţi, care împreună au restanţe şi amenzi ce depăşesc suma de 68.000 de lei; 28 persoane în satul Văleni, care împreună au restanţe şi amenzi ce depăşesc suma de 65.000 de lei; 25 persoane în satul Ampoiţa, care împreună au restanţe şi amenzi ce depăşesc suma de 80.000 de lei; 12 persoane în satul Poiana Ampoiului, care împreună au restanţe şi amenzi ce depăşesc suma de 47.000 de lei; 12 persoane în Lunca Ampoiţei şi Lunca Meteşului, care împreună au restanţe şi amenzi ce depăşesc suma de 30.000 de lei; 7 persoane în Presaca Ampoiului, care împreună au restanţe şi amenzi ce depăşesc suma de 20.000  de lei şi 7 persoane în Meteş, care împreună au restanţe şi amenzi ce depăşesc suma de 20.000 de lei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta

Unirea Ziarul

Publicat

în

Update/ Bărbat decedat în localitatea Boz. A căzut pe stradă în timp ce mergea cu bicicleta. A fost solicitată intervenția unui elicopter SMURD Echipajul SMURD din cadrul Secției de pompieri Sebes a fost solicitat să intervină în localitatea Boz pentru acordarea primului ajutor, unui barbat de aproximatic 50 ani, căzut cu bicicleta, inconștient. La sosirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea