Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

12 deținuți din Galați, autorii a zeci de țepe în Alba prin metoda “Premiul”. Au încercat să înșele 119 persoane

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nu este o noutate faptul că deținuții din penitenciarele din România au acces la telefoane mobile, deși acest lucru este total interzis. Având astfel acces la acest instrument, un număr impresionant de pușcăriași au reușit să înșele mii de persoane naive și orbite” de posibilitatea unui câștig substanțial fără nici un efort. Poate că Administrația Națională a Penitenciarilor din România ar trebui să suporte prejudiciile dovedite de polițiști, pentru că altfel șansele înșelaților de a își recupera paguba este minimă.

 

În acest context, Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei municipiului Alba Iulia au finalizat cercetările necesare pentru documentarea activităţii infracţionale a 12 persoane bănuite de comiterea, în perioada 06 – 20 decembrie 2011 a mai multor fapte de înşelăciune.

Potrivit IPJ Alba, “din probatoriul administrat, reiese faptul că, în perioada 06 – 20.12.2011, Valentin C.P. (29 de ani), din Tecuci, Costică L. (43 de ani) şi Leonard M. (29 de ani), ambii din municipiul Brăila şi B.C. (34 de ani) din comuna Lieşti, judeţul Galaţi în timp ce se aflau încarceraţi în Penitenciarul Galaţi au înşelat sau au încercat să înşele 119 persoane din judeţele Alba, Timiș, Hunedoara, Gorj, Bacău, Botoșani, Mureș, Sibiu si municipiul Bucureşti.

Cei patru, folosindu-se de identităţi şi calităţi false (director, operator telefonie, etc,) au contactat prin telefon victimele pe care le informau că au fost desemnate câștigătoare ale unor premii constând în importante sume de bani, apartamente sau facilități la abonamentele telefonice.

 În context aceştia cereau victimelor să transmită diferite sume de bani prin intermediul unui serviciu de transfer rapid sau să cumpere cartele de reîncărcare telefonică, motivând că sumele de bani solicitate sunt necesare pentru intrarea în posesia premiilor comunicate.

Din probele administrate în cauză a mai rezultat că, în activitatea infracţională, cei 4 au fost ajutaţi de alte 8 persoane care pretindeau în faţa victimelor, că sunt directori ori operatori de telefonie sau care aveau rolul de a ridica şi distribui banii trimişi de persoanele vătămate.

Prejudiciul reclamat prin aceste fapte este de 5. 500 lei şi 6.110 Euro.

Dosarul penal a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, cu propunere de trimitere in judecată a celor 12 inculpați, pentru comiterea infracţiunilor menționate.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea